Couscous med paprika och zucchini
Couscoussallad med paprika, zucchini och grönsaker smaksatt med vitlök och gurkmeja, rödlök samt mynta.
Tillagning
- Skala och hacka löken. Lägg i en stor kastrull med smör eller olivoljan i botten.
- Skölj och hacka paprika och tillsätt dem.
- Skölj och tärna zucchini samt tillsätt.
- Skala och pressa i vitlök samt tillsätt gurkmeja.
- Koka upp 7 dl vatten i en kastrull eller tekokare.
- Fräs under tiden grönsakerna några minuter under omrörning på hög värme.
- Tillsätt salt och peppar. Ca 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Tillsätt torkad mynta om du gillar det.
- Lägg i couscousen och blanda runt med grönsakerna.
- Tillsätt det kokande vattnet och rör om.
- Ta kastrullen åt sidan och sätt på ett lock.
- Låt couscousen stå och svälla i minst 5 minuter.
- Couscous med paprika och zucchini är klar att servera upplagt på ett fat. Garnera ev. med några blad sköljd grönsallad som ex. ruccola eller mache.
Serveringsförslag
- Salladen passar som gott tillbehör till det mesta.
- Couscoussallad är snabbt, nyttigt och enkelt att laga till många ex. till buffé eller middag.
Tips
Får du couscoussallad över kan du spara den i kylen. Kan också frysas in. Den är lika god nästa dag som matlåda till jobbet eller middagen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal