Couscous med paprika och zucchini

Introduktion och förberedelse

Couscoussallad med paprika, zucchini och grönsaker smaksatt med vitlök och gurkmeja, rödlök samt mynta.

Ett gott tillbehör till det mesta.

Couscoussallad är snabbt, nyttigt och enkelt att laga till många ex. till buffé eller middag.

Får du couscoussallad över kan du spara den i kylen. Kan också frysas in. Den är lika god nästa dag som matlåda till jobbet eller middagen.

8 portioner couscous med paprika

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 5 dl couscous
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 msk olivolja eller smör
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkad mynta (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 40 gram ruccola eller machésallad

Tillagning

  1. Skala och hacka löken. Lägg i en stor kastrull med smör eller olivoljan i botten.
  2. Skölj och hacka paprika och tillsätt dem.
  3. Skölj och tärna zucchini samt tillsätt.
  4. Skala och pressa i vitlök samt tillsätt gurkmeja.
  5. Koka upp 7 dl vatten i en kastrull eller tekokare.
  6. Fräs under tiden grönsakerna några minuter under omrörning på hög värme.
  7. Tillsätt salt och peppar. Ca 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Tillsätt torkad mynta om du gillar det.
  8. Lägg i couscousen och blanda runt med grönsakerna.
  9. Tillsätt det kokande vattnet och rör om.
  10. Ta kastrullen åt sidan och sätt på ett lock.
  11. Låt couscousen stå och svälla i minst 5 minuter.
  12. Couscous med paprika och zucchini är klar att servera upplagt på ett fat. Garnera ev. med några blad sköljd grönsallad som ex. ruccola eller mache.
E-mail
Medel: 3.6 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-14

Tillbehör och liknande recept:

Recept från Marocko med tagine och couscous

Välkommen på fest bland tagines, couscous, mandlar och mynta bland couscous och het harissa. Laga...