Couscous med paprika och zucchini

Couscoussallad med paprika, zucchini och grönsaker smaksatt med vitlök och gurkmeja, rödlök samt mynta.

8 portioner couscous med paprika

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 5 dl couscous
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 msk olivolja eller smör
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkad mynta (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 40 gram ruccola eller machésallad

Tillagning

  1. Skala och hacka löken. Lägg i en stor kastrull med smör eller olivoljan i botten.
  2. Skölj och hacka paprika och tillsätt dem.
  3. Skölj och tärna zucchini samt tillsätt.
  4. Skala och pressa i vitlök samt tillsätt gurkmeja.
  5. Koka upp 7 dl vatten i en kastrull eller tekokare.
  6. Fräs under tiden grönsakerna några minuter under omrörning på hög värme.
  7. Tillsätt salt och peppar. Ca 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Tillsätt torkad mynta om du gillar det.
  8. Lägg i couscousen och blanda runt med grönsakerna.
  9. Tillsätt det kokande vattnet och rör om.
  10. Ta kastrullen åt sidan och sätt på ett lock.
  11. Låt couscousen stå och svälla i minst 5 minuter.
  12. Couscous med paprika och zucchini är klar att servera upplagt på ett fat. Garnera ev. med några blad sköljd grönsallad som ex. ruccola eller mache.

Serveringsförslag

  • Salladen passar som gott tillbehör till det mesta.
  • Couscoussallad är snabbt, nyttigt och enkelt att laga till många ex. till buffé eller middag.

Tips

Får du couscoussallad över kan du spara den i kylen. Kan också frysas in. Den är lika god nästa dag som matlåda till jobbet eller middagen.

E-mail
Medel: 3.6 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-07-26

Tillbehör och liknande:

Recept från Marocko med tagine och couscous

Välkommen på fest bland tagines, couscous, mandlar och mynta bland couscous och het harissa. Laga...