Zucchini och tagliatelle med räkor
Zucchini och tagliatelle med räkor, grädde, ärtor, vitlök, tryffelolja och parmesan.
Gott både till vardagsmiddag som till fest.
Zucchini är det italienska namnet på engelskans squash.
Tillagning
- Börja koka vatten till pastan. Tillsätt olivolja och salt.
- Skölj och skär zucchini i så tunna avlånga skivor du kan. Använd gärna en mandolin. Skär sedan de tunna skivorna i 0,5 cm breda strimlor (i storleken likt tagliatelle). Sätt åt sidan.
- Pastasås: skala och pressa vitlöken.
- Fräs vitlöken i olivolja.
- Pudra över och rör ut vetemjöl.
- Tillsätt mjölken och vispa bort klumpa samt koka upp.
- Tillsätt grädde, fiskbuljongtärning, tryffelolja, salt, svartpeppar samt citronsaft. Låt koka på låg värme under tiden du kokar pasta och zucchini.
- Koka upp tagliatellen i pastavattnet. Tillsätt zucchinistrimlorna och koka pasta och zucchini i totalt ca 6 minuter. Smaka på pastan så den är färdigkokt.
- Tillsätt ärtorna till pastasåsen och koka upp.
- Tillsätt räkorna till pastasåsen och låt bli varmt. Smaka av såsen med salt, citron, tryffelolja och peppar.
- Häll av pastan och zucchinin. Vänd runt i pastasåsen eller servera sås och pasta för sig.
- Servera med riven ost och ev. ett gott bröd till att suga upp den såsen med.
Tips
Välj MSC-märkta räkor.
Uppskattat näringsvärde per portion: 702 kcal