Zucchini tagliatelle med räkor

Introduktion och förberedelse

Zucchini tagliatelle med räkor, grädde, ärtor, vitlök, tryffelolja och parmesan. Gott både till vardagsmiddag som till fest. Välj MSC-märkta räkor.

Zucchini är det italienska namnet på engelskans squash.

4 portioner zucchini tagliatelle med räkor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 250 gram tagliatelle
  • 1 zucchini
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • Pastasås: 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2,5 dl grädde
  • 3 droppar tryffelolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 200 gram skalade räkor
  • 100 gram gröna ärtor
  • 0,5 dl riven ost som parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Börja koka vatten till pastan. Tillsätt olivolja och salt.
  2. Skölj och skär zucchini i så tunna avlånga skivor du kan. Använd gärna en mandolin. Skär sedan de tunna skivorna i 0,5 cm breda strimlor (i storleken likt tagliatelle). Sätt åt sidan.
  3. Pastasås: skala och pressa vitlöken.
  4. Fräs vitlöken i olivolja.
  5. Pudra över och rör ut vetemjöl.
  6. Tillsätt mjölken och vispa bort klumpa samt koka upp.
  7. Tillsätt grädde, fiskbuljongtärning, tryffelolja, salt, svartpeppar samt citronsaft. Låt koka på låg värme under tiden du kokar pasta och zucchini.
  8. Koka upp tagliatellen i pastavattnet. Tillsätt zucchinistrimlorna och koka pasta och zucchini i totalt ca 6 minuter. Smaka på pastan så den är färdigkokt.
  9. Tillsätt ärtorna till pastasåsen och koka upp.
  10. Tillsätt räkorna till pastasåsen och låt bli varmt. Smaka av såsen med salt, citron, tryffelolja och peppar.
  11. Häll av pastan och zucchinin. Vänd runt i pastasåsen eller servera sås och pasta för sig.
  12. Servera med riven ost och ev. ett gott bröd till att suga upp den såsen med.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.