Squash- eller zucchinifrittata

Introduktion och förberedelse

Zucchinifrittata med strimlad zucchini, purjolök samt kokt tärnad potatis i omelettsmet som gräddas i panna i ugnen.

Serveringsförslag

  • Frittatan är god med sallad ex. på paprika, isbergssallad, fetaost, olivolja och vinäger.
  • Servera gärna ett gott bröd till också.
  • Frittatan kan serveras varm eller kall.

God resträtt

En perfekt resträtt på överbliven kokt potatis. Du kan öka mängden potatis och t.o.m. ersätta squashen om du vill.

Squash och zucchini

  • Squash är det engelska namnet med ursprung från indianernas askutasquash.
  • Zucchini är det italienska namnet.
  • Courgette är det franska.

6 portioner squash- eller zucchinifrittata

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 1 tim 5 min

Ingredienser

  • 1 squash eller zucchini, ca 350 gram
  • 400 gram kokt potatis
  • 1/2 purjolök
  • 1 krm curry
  • 4 ägg
  • 3 msk grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka potatis om du inte har kokt potatis.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa ihop omelettsmeten av ägg, curry, grädde, salt samt vitpeppar.
  4. Skölj squashen eller zucchinin och riv den grovt. En köksmandolin, matberedare eller rivjärn är smidigt att riva squashen med.
  5. Ta fram en stor stekpanna. Gärna med höga kanter.
  6. Fräs den rivna zucchinin med någon msk olivolja i en panna i några minuter och rör då och då. Zucchinin tappar då vätska och blir fastare samt krymper.
  7. Rensa, dela och skölj purjolöken. Strimla den sedan.
  8. Lägg över zucchinin i en bunke.
  9. Fräs purjolöken mjuk i någon msk olivolja.
  10. Tärna potatisen.
  11. Lägg över purjolöken i samma bunke som zucchinin.
  12. Fräs potatisen så den blir varm och lite brynt i någon msk olivolja.
  13. Tillsätt den frästa zucchinin samt purjolöken och blanda med potatisen i pannan.
  14. Häll över omelettsmeten och rör runt.
  15. Ta av från värmen och grädda fritattan klar i ugnen i ca 45 minuter.
  16. Prova att skaka på pannan i ugnen efter 45 min så ser du om omelettsmeten stelnat eller ännu är rinnig i mitten (grädda då lite till).
  17. Ta ut zucchinifrittatan och låt den svalna i några minuter.
  18. Servera frittatan varm eller kall. God med sallad ex. på paprika, fetaost och isbergssallad.
E-mail
Medel: 4.3 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 344 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-25