Timjan

Recept med timjan - eller rättare sagt kryddtimjan - som smaksättare eller huvudsaklig ingrediens. Färsk timjan eller torkad timjan kan ofta användas vilket som i recept.

Färsk timjan kan man gärna plocka rent timjanbladen från så att man inte har kvistar i maten sedan.

Timjan är en av de kryddor som gärna kan vara med från början. Ger en fyllig smak till stekar, viltgrytor, soppor (speciellt potatissoppa), fonder och såser. Prova färsk timjan i grovt mosade stora (skalade) färskpotatisar och rör ihop med olivolja, salt och peppar.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.

Pages