Timjan

Recept med timjan - eller rättare sagt kryddtimjan - som smaksättare eller huvudsaklig ingrediens. Färsk timjan eller torkad timjan kan ofta användas vilket som i recept.

Färsk timjan kan man gärna plocka rent timjanbladen från så att man inte har kvistar i maten sedan.

Timjan är en av de kryddor som gärna kan vara med från början. Ger en fyllig smak till stekar, viltgrytor, soppor (speciellt potatissoppa), fonder och såser. Prova färsk timjan i grovt mosade stora (skalade) färskpotatisar och rör ihop med olivolja, salt och peppar.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Pages