Aprikosglaze
Introduktion och förberedelse
Glaze med aprikosmarmelad, honung, vitlök, chili, citron samt örter som timjan, rosmarin och salvia.
Serveringsförslag
Aprikosglazen passar att pensla på då och då när du grillar. Gott till:
- Fisk som laxfilé, laxspett eller laxsida; räkspett, pilgrimsmusslor eller fiskspett.
- Annat grillat som fläskfilé, kycklingspett eller kycklingfilé.
- Grillade grönsaker som zucchini, svampspett, grillad portabello eller grönsaksspett.
Dubbla och ha som sås till
Om du vill kan du dubbla receptet samt ha till som en sås tillsammans med 2 dl matyoghurt, crème fraiche eller gräddfil till.

Tillagning
- Blanda aprikosmarmelad med honung, olja och citronsaft i en skål.
- Skala och pressa i en klyfta vitlök.
- Plocka, rensa och hacka örter grovt samt tillsätt dem.
- Tillsätt salt, svartpeppar samt chiliflakes.
- Hit kan du förbereda och ha i kylen.
- Nu kan du använda glazen att pensla på lite då och då när du grillar.
- Om du vill kan du dubbla receptet samt ha till som en sås med lite matyoghurt, crème fraiche eller gräddfil till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 34 kcal