Aprikosglaze
Glaze med aprikosmarmelad, honung, vitlök, chili, citron samt örter som timjan, rosmarin och salvia.
Tillagning
- Blanda aprikosmarmelad med honung, olja och citronsaft i en skål.
- Skala och pressa i en klyfta vitlök.
- Plocka, rensa och hacka örter grovt samt tillsätt dem.
- Tillsätt salt, svartpeppar samt chiliflakes.
- Hit kan du förbereda och ha i kylen.
- Nu kan du använda glazen att pensla på lite då och då när du grillar.
- Om du vill kan du dubbla receptet samt ha till som en sås med lite matyoghurt, crème fraiche eller gräddfil till.
Serveringsförslag
Aprikosglazen passar att pensla på då och då när du grillar.
- Jag hade glazen till grillad laxsida med potatis och romsås.
- Fler förslag till fisk är att pensla laxfilé, laxspett, räkspett, pilgrimsmusslor eller fiskspett.
- Annat grillat som passar att smaksätta med glazen är fläskfilé, kycklingspett eller kycklingfilé.
- Vidare passar den till grillade grönsaker som zucchini, svampspett, portabello eller grönsaksspett.
Dubbla och ha som sås till
Om du vill kan du dubbla receptet samt ha resten av glazen som sås till blandad med 2 dl matyoghurt, crème fraiche, smetana eller gräddfil.
Uppskattat näringsvärde per portion: 34 kcal