Marinad till fläskkött

Introduktion och förberedelse

Marinad och grillsås till fläskkött med soja, olja, vinäger, vitlök, ingefära, timjan, rosmarin och honung.

Fläskmarinad eller grillolja till fläskkött som fläskfilé, skivad fläskkarré eller grillspett.

Ketjap manis söt indonesisk soja blir också gott i marinaden.

marinad till ca 600 gram fläskkött (4 portioner)

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 msk vinäger, gärna mörk eller vit balsamvinäger
  • 4 msk ljus japansk soja typ Kikkoman eller 2 tsk kinesisk soja
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 tsk torkad ingefära eller 1 msk hackad färsk ingefära
  • 2 msk honung
  • 0,5 tsk torkad rosmarin eller två toppskott färsk rosmarin (valfritt)
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 dl olja som olivolja eller rapsolja

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
  2. Tillsätt fläskköttet du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om.
  3. Marinera köttet så länge som möjligt. Förslagsvis över natten eller någon till några timmar innan grillning i kylen. Det går också bra att grilla direkt eller inom några minuter ex. 20 minuter.
  4. Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra.
  5. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på köttet innan servering.
E-mail
Medel: 4.2 (72 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 153 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.