Marinad till fläskkött
Marinad och grillsås till fläskkött med soja, olja, vinäger, vitlök, ingefära, timjan, rosmarin och honung.
Tillagning
- Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Hit kan du förbereda och ha i en burk i kylen några veckor.
- Blanda marinad och fläskkött i en skål. Arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om.
- Marinera köttet så länge som möjligt. Förslagsvis över natten i kylen eller någon till några timmar innan grillning i rumstemperatur. Det går också bra att grilla direkt eller inom förslagsvis 20 minuter.
- Ta upp köttet och låt marinaden rinna av. Lägg på en tallrik och ta ut till grillen. Spara marinaden i en skål att pensla med några gånger under grillningen.
- Glöm ej att salta och peppra - då det ej är salt eller peppar i marinaden. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på köttet innan servering.
Passar till
Passar till fläskkött som fläskfilé, fläskytterfilé, pluma, skivat stekfläsk, skivad fläskkarré eller grillspett. Även utmärkt till grillat vildsvin.
Varianter
- Har du ej någon av ingredienserna så går det att utesluta om du önskar. Exempelvis ingefära, ketjap manis, vitlök eller färska örter.
- Honung kan uteslutas eller bytas mot sweet chilisås.
Tips
Marinaden kan förberedas i god tid och förvaras några veckor i kylen i en burk. Överbliven marinad som ej varit i kontakt med kött kan sparas i kylen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 153 kcal