Marinad till fläskkött
Introduktion och förberedelse
Marinad och grillsås till fläskkött med soja, olja, vinäger, vitlök, ingefära, timjan, rosmarin och honung.
Fläskmarinad eller grillolja till fläskkött som fläskfilé, skivad fläskkarré eller grillspett.
Ketjap manis söt indonesisk soja blir också gott i marinaden.
Tillagning
- Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
- Tillsätt fläskköttet du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om.
- Marinera köttet så länge som möjligt. Förslagsvis över natten eller någon till några timmar innan grillning i kylen. Det går också bra att grilla direkt eller inom några minuter ex. 20 minuter.
- Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra.
- Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på köttet innan servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 153 kcal