Grillade champinjoner på spett

Introduktion och förberedelse

Grillade champinjoner på spett penslade med soja som ketchap manis samt olja är gott som tillbehör eller huvudingrediens för vegetarianer och veganer.

Du kan också pensla champinjonspett med olivolja blandad med pressad vitlök, timjan, salt, svartpeppar samt citronsaft.

Ketchap manis är en indonesisk söt och tjock sojasås som ger mycket god smak åt allt grillat. Köp den som är tjock och likt sirap - mitt märke heter ABC och är tjockare än ett annat vanligt märke jag inte rekommenderar från butiken.

4 spett grillade champinjoner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 12 champinjoner
  • 1 msk mörk söt soja som ketchap manis
  • 1 msk ljus soja typ kikkoman
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Rensa svamparna och skär bort fula delar och putsa bort ev. jord.
  2. Trä svamparna på fyra spett.
  3. Pensla champinjonerna med olja och soja. Salta och peppra dem.
  4. Grilla spetten med champinjonerna runt om några minuter och servera dem sedan direkt.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-29

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept