Grillade champinjoner på spett

Grillade champinjoner på spett penslade med soja som ketchap manis samt olja är gott som tillbehör eller huvudingrediens för vegetarianer och veganer.

Du kan också pensla champinjonspett med olivolja blandad med pressad vitlök, timjan, salt, svartpeppar samt citronsaft.

Ketchap manis är en indonesisk söt och tjock sojasås som ger mycket god smak åt allt grillat. Köp den som är tjock och likt sirap - mitt märke heter ABC och är tjockare än ett annat vanligt märke jag inte rekommenderar från butiken.

4 spett grillade champinjoner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 12 champinjoner
  • 1 msk mörk söt soja som ketchap manis
  • 1 msk ljus soja typ kikkoman
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Rensa svamparna och skär bort fula delar och putsa bort ev. jord.
  2. Trä svamparna på fyra spett.
  3. Pensla champinjonerna med olja och soja. Salta och peppra dem.
  4. Grilla spetten med champinjonerna runt om några minuter och servera dem sedan direkt.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-29

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.