Grillade champinjoner på spett

Grillade champinjoner på spett penslade med soja som ketchap manis samt olja är gott som tillbehör eller huvudingrediens för vegetarianer och veganer.

Du kan också pensla champinjonspett med olivolja blandad med pressad vitlök, timjan, salt, svartpeppar samt citronsaft.

Ketchap manis är en indonesisk söt och tjock sojasås som ger mycket god smak åt allt grillat. Köp den som är tjock och likt sirap - mitt märke heter ABC och är tjockare än ett annat vanligt märke jag inte rekommenderar från butiken.

4 spett grillade champinjoner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 12 champinjoner
  • 1 msk mörk söt soja som ketchap manis
  • 1 msk ljus soja typ kikkoman
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Rensa svamparna och skär bort fula delar och putsa bort ev. jord.
  2. Trä svamparna på fyra spett.
  3. Pensla champinjonerna med olja och soja. Salta och peppra dem.
  4. Grilla spetten med champinjonerna runt om några minuter och servera dem sedan direkt.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-29

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer