Stekta veganburgare med svarta bönor, tofu och rödlök
Stekta veganburgare med svarta bönor, tofu och rödlök. Goda och nyttiga veganska burgare med förslag på tillbehör.
Serveringsförslag
- Kan serveras som hamburgare eller som vegobiffar med valfria tillbehör. Gott till är klyftpotatis.
- Jag hade varma rostade hamburgerbröd med veganmajonnäs - istället för hemglad veganmajo kan du köpa färdig äggfri majonnäs - som du brer på den undre brödet; sedan strimlad isbergssallad, burgare, BBQ-sås, skivad tomat samt sallad på svarta bönor samt färsk koriander.
- Andra förslag är vegansk hamburgerdressing, srirachamajo, guacamole, strimlad rödlök, saltgurka, kimchi, grillad skivad aubergine, paprika och/eller zucchini, isbergssallad, ärtskott, blandad grönsallad med mera.
- På bilden hade jag honungsrostad potatis till vilket är mycket gott. Dock ej veganskt med honung - så uteslut honung i det receptet om du önskar.
Tillagning
- Skala och grovhacka lök. Lägg med bönor, maizena, skorpmjöl, persilja, vitlök, grovt tärnad tofu, citronskal, salt och svartpeppar i en matberedare med kniv.
- Blanda allt till en tjock deg.
- Forma till en avlång limpa och dela i sex lika stora bitar.
- Forma bitarna till burgare. Vill du ha riktigt runda och fina veganburgare så använd en rund metallring eller hamburgerpress.
- Låt stå i kylen och bli ännu fastare i en halvtimme. Hit kan du förbereda veganburgarna och förvara i kylen eller frysen tills det är dags att steka dem.
- Vänd biffarna i skorpmjöl eller panko och stek dem i rikligt med olja, förslagsvis 3 i taget, några minuter på varje sida.
- Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
- Servera burgarna med önskade tillbehör. Se förslag ovan.
Tips
Koka gärna egna svarta bönor. Förslagsvis ett paket så kan du spara bönor till annat i kyl eller frys.
Uppskattat näringsvärde per portion: 679 kcal