Stekta veganburgare med svarta bönor, tofu och rödlök

Stekta veganburgare med svarta bönor, tofu och rödlök. Goda och nyttiga veganska burgare med förslag på tillbehör.

Serveringsförslag

6 Stekta veganburgare med svarta bönor, tofu och rödlök

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 4 dl kokta svarta bönor
  • 1,5 rödlök
  • 250 gram naturell tofu
  • 1 dl maizena
  • 1 dl skorpmjöl till smeten
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk finrivet skal från citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl skorpmjöl eller panko att panera i
  • 2 dl olivolja, rapsolja eller matolja att steka i eller 0,5 dl olja att pensla med vid grillning

Tillagning

  1. Skala och grovhacka lök. Lägg med bönor, maizena, skorpmjöl, persilja, vitlök, grovt tärnad tofu, citronskal, salt och svartpeppar i en matberedare med kniv.
  2. Blanda allt till en tjock deg.
  3. Forma till en avlång limpa och dela i sex lika stora bitar.
  4. Forma bitarna till burgare. Vill du ha riktigt runda och fina veganburgare så använd en rund metallring eller hamburgerpress.
  5. Låt stå i kylen och bli ännu fastare i en halvtimme. Hit kan du förbereda veganburgarna och förvara i kylen eller frysen tills det är dags att steka dem.
  6. Vänd biffarna i skorpmjöl eller panko och stek dem i rikligt med olja, förslagsvis 3 i taget, några minuter på varje sida.
  7. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  8. Servera burgarna med önskade tillbehör. Se förslag ovan.

Tips

Koka gärna egna svarta bönor. Förslagsvis ett paket så kan du spara bönor till annat i kyl eller frys.

Veganburgare med förslag på tillbehör
Veganburgare med förslag på tillbehör: hamburgerbröd, vegan dressing, BBQ-sås, isbergssallad, rödlök, morot, solrosskott, svarta bönor, färsk koriander och tomat. Serverad med klyftpotatis, morot och rödlök;

E-mail
Medel: 4.5 (30 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 679 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-05