Stekta veganburgare med svarta bönor, tofu och rödlök

Introduktion och förberedelse

Stekta veganburgare med svarta bönor, tofu och rödlök. Goda och nyttiga veganska burgare med förslag på tillbehör.

Serveringsförslag

  • Kan serveras som hamburgare eller som vegobiffar med valfria tillbehör. Gott till är klyftpotatis.
  • Jag hade varma rostade hamburgerbröd med veganmajonnäs - istället för hemglad veganmajo kan du köpa färdig äggfri majonnäs - som du bret på den undre brödet; sedan strimlad isbergssallad, burgare, BBQ-sås, skivad tomat samt sallad på svarta bönor samt färsk koriander.
  • På bilden hade jag honungsrostad potatis till vilket är mycket gott. Dock ej veganskt med honung - så uteslut honung i det receptet om du önskar.

Tips

Koka gärna egna svarta bönor. Förslagsvis ett paket så kan du spara bönor till annat i kyl eller frys.

Veganburgare med förslag på tillbehör
Veganburgare med förslag på tillbehör: hamburgerbröd, vegan dressing, BBQ-sås, isbergssallad, rödlök, morot, solrosskott, svarta bönor, färsk koriander och tomat. Serverad med klyftpotatis, morot och rödlök;

6 Stekta veganburgare med svarta bönor, tofu och rödlök

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 4 dl kokta svarta bönor
  • 1,5 rödlök
  • 250 gram naturell tofu
  • 1 dl maizena
  • 1 dl skorpmjöl till smeten
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk finrivet skal från citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl skorpmjöl eller panko att panera i
  • 2 dl olivolja, rapsolja eller matolja att steka i eller 0,5 dl olja att pensla med vid grillning

Tillagning

  1. Skala och grovhacka lök. Lägg med bönor, maizena, skorpmjöl, persilja, vitlök, grovt tärnad tofu, citronskal, salt och svartpeppar i en matberedare med kniv.
  2. Blanda allt till en tjock deg.
  3. Forma till en avlång limpa och dela i sex lika stora bitar.
  4. Forma bitarna till burgare. Vill du ha riktigt runda och fina veganburgare så använd en rund metallring eller hamburgerpress.
  5. Låt stå i kylen och bli ännu fastare i en halvtimme. Hit kan du förbereda veganburgarna och förvara i kylen eller frysen tills det är dags att steka dem.
  6. Vänd biffarna i skorpmjöl eller panko och stek dem i rikligt med olja, förslagsvis 3 i taget, några minuter på varje sida.
  7. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  8. Servera burgarna med önskade tillbehör. Se förslag ovan.
E-mail
Medel: 4.4 (27 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 679 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-05-24