Mexikansk guacamole

Introduktion och förberedelse

Mexikansk guacamole med avokados, körsbärstomat, jalapeno, lök, lime och färsk koriander.

Se till så att du använder mogna avokados.

Annat gott i guacamole är fint tärnad röd paprika och majs.

Man kan spä den med gräddfil om man vill ha.

Ta chili efter tycke ex. jalapeno eller annan grön eller röd färsk chili du gillar. Chili kan uteslutas om man vill ha en mild gucacamole.

Garnera den gärna med hackad tomat och lök, färsk koriander samt någon klyfta lime.

6 portioner Mexikansk guacamole

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 avokados
  • 4 körsbärstomater
  • 0,5 grön färsk jalapeno eller efter tycke
  • 0,25 rödlök
  • 2 msk limesaft
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Halvera avokadosarna och ta ur kärnan. Tips är att ta en kniv och sätta ett hack i kärnan så att kniven fastnar och sedan vrida till så att kärnan lossnar.
  2. Gröp ur avokadosarna och lägg i en skål. Mosa ihop med limesaft.
  3. Skölj tomater och tärna dem fint samt tillsätt dem.
  4. Skölj färsk koriander och hacka samt tillsätt.
  5. Skala och hacka lök samt tillsätt.
  6. Skölj jalapeno, dela den och ta bort kärnor. Hacka så mycket du önskar så att du får den hetta du vill ha ex. halva.
  7. Rör runt guacamolen och smaka av den med salt.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-04

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept