Mexikansk guacamole

Introduktion och förberedelse

Mexikansk guacamole med avokados, körsbärstomat, jalapeno, lök, lime och färsk koriander.

Se till så att du använder mogna avokados.

Serveringsförslag

Garnera gärna guacamolen i en skål med hackad tärnad tomat, lök, färsk koriander samt någon klyfta lime.

Varianter

  • Annat gott i guacamole är fint tärnad röd paprika och majs.
  • Man kan spä den med gräddfil om man vill.

Val av chili

Ta chili efter tycke ex. jalapeno eller annan grön eller röd färsk chili du gillar.

Chili kan uteslutas om man vill ha en mild eller vanlig gucacamole.

6 portioner Mexikansk guacamole

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 avokados
  • 4 körsbärstomater
  • 0,5 grön färsk jalapeno eller efter tycke
  • 0,25 rödlök
  • 2 msk limesaft
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Halvera avokadosarna och ta ur kärnan. Tips är att ta en kniv och sätta ett hack i kärnan så att kniven fastnar och sedan vrida till så att kärnan lossnar.
  2. Gröp ur avokadosarna och lägg i en skål. Mosa ihop med limesaft.
  3. Skölj tomater och tärna dem fint samt tillsätt dem.
  4. Skölj färsk koriander och hacka samt tillsätt.
  5. Skala och hacka lök samt tillsätt.
  6. Skölj jalapeno, dela den och ta bort kärnor. Hacka så mycket du önskar så att du får den hetta du vill ha ex. halva.
  7. Rör runt guacamolen och smaka av den med salt.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 112 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-05

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.