Vegobiffar

Vegetariska grönsaksbiffar med bönor, broccoli, fetaost, parmesan, couscous, lök och vitlök.
Det blir fyra vegobiffar på runt 115 gram styck. Tips är att dubbla receptet och frysa in resten till nästa gång.
Gott som på bilden med kokt delikatesspotatis Amandine, grönsallad, dressing, ärtskott samt creme fraiche med smulad fetaost. Inlagda rödbetor är också gott till.
Istället för adzukibönor kan du laga vegobullarna med kokta kikärtor, andra bönor eller linser.

4 portioner vegobiffar

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 burk kidneybönor på 400 gram
  • 0,5 dl couscous
  • 2 tsk frysta örter provencale
  • 50 gram fetaost
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 3 msk ströbröd
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 dl hackad gul lök
  • 150 gram broccoli
  • 0,5 tsk tabasco
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl matolja som solrosolja

Tillagning

  1. Koka upp 2 dl vatten.
  2. Häll över couscousen i en skål och låt stå.
  3. Häll av och skölj bönorna.
  4. Lägg dem i en skål samt tillsätt örter, couscous, smulad fetaost, parmesan, ströbröd, hackad gul lök, pressad vitlök, svartpeppar samt tabasco.
  5. Hacka broccolin så fint du kan och tillsätt den.
  6. Mosa ihop till en rätt fast smet. Låt stå i kylen 10 minuter. Förbered tillbehör som potatis och sallad under tiden.
  7. Forma fyra biffar på runt 115-120 gram styck. Har du en utstickare så kan du forma runda fina biffar med den.
  8. Stek biffarna i olja på båda sidor några minuter så att de får färg och blir knapriga.
  9. Servera vegobiffarna med önskade tillbehör.
E-mail
Inga röster än

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer