Vegobiffar
Vegobiffar eller vegetariska grönsaksbiffar blandade med mosade kidney-bönor, kokt broccoli, couscous, lök och vitlök.
Tips är att dubbla receptet och frysa in resten innan eller efter de är stekta till en annan dag.
Tillagning
- Koka egna bönor om du vill det eller använd köpta färdigkokta bönor.
- Koka upp 2 dl vatten. Häll över couscousen i en skål och låt stå.
- Häll av och skölj färdigköpta bönor eller använd bönor, linser eller kikärtor du kokt själv.
- Lägg bönorna i en skål samt tillsätt örter, couscous, ströbröd, hackad gul lök, pressad vitlök, svartpeppar samt tabasco. Valfritt är att blanda i riven parmesan och smulad fetaost - dock ej vegetariskt.
- Hacka broccolin så fint du kan och blanda i den.
- Mosa ihop till en rätt fast smet. Låt stå i kylen 10 minuter. Förbered tillbehör som potatis och sallad under tiden.
- Forma fyra biffar på runt 115-120 gram styck. Har du en utstickare så kan du forma runda fina biffar med den.
- Stek biffarna i olja på båda sidor några minuter så att de får färg och blir knapriga.
- Servera vegobiffarna med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
- Du kan ta valfria tillbehör till.
- Gott som på bilden med kokt delikatesspotatis Amandine, grönsallad, dressing, ärtskott samt crème fraiche med smulad fetaost.
- Inlagda rödbetor är också gott till.
Varianter
- Istället för adzukibönor kan du laga vegobullarna med kokta kikärtor, andra bönor eller linser.
- Valfritt är att ha i riven parmesan och smulad fetaost - dessa ostar är ej vegetariska pga hur de ystas. Du kan välja en vegan parmesan som violife prosociano samt vegan fetaost till istället.
Uppskattat näringsvärde per portion: 308 kcal