Vegobiffar

Introduktion och förberedelse för tillagning

Vegobiffar eller vegetariska grönsaksbiffar blandade med mosade kidney-bönor, kokt broccoli, couscous, lök och vitlök.

Gott som på bilden med kokt delikatesspotatis Amandine, grönsallad, dressing, ärtskott samt creme fraiche med smulad fetaost. Inlagda rödbetor är också gott till.

Det blir fyra vegobiffar på runt 115 gram styck. Tips är att dubbla receptet och frysa in resten till nästa gång.

Istället för adzukibönor kan du laga vegobullarna med kokta kikärtor, andra bönor eller linser.

Valfritt är att ha i riven parmesan och smulad fetaost - det är dock ej vegetariskt pga hur de ystas.

4 portioner vegobiffar

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 burk kidneybönor på 400 gram
  • 0,5 dl couscous
  • 4 tsk frysta örter provencale eller blanda 4 tsk fryst persilja, gräslök, basilika och något krm torkad timjan samt rosmarin
  • 3 msk ströbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl hackad eller riven gul lök
  • 150 gram broccoli
  • 0,5 tsk tabasco
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 50 gram fetaost
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl matolja som solrosolja, majsolja, rapsolja eller olivolja

Tillagning

  1. Koka egna bönor om du vill det eller använd köpta färdigkokta bönor.
  2. Koka upp 2 dl vatten. Häll över couscousen i en skål och låt stå.
  3. Häll av och skölj färdigköpta bönor eller använd bönor, linser eller kikärtor du kokt själv.
  4. Lägg bönorna i en skål samt tillsätt örter, couscous, ströbröd, hackad gul lök, pressad vitlök, svartpeppar samt tabasco. Valfritt är att blanda i riven parmesan och smulad fetaost - dock ej vegetariskt.
  5. Hacka broccolin så fint du kan och blanda i den.
  6. Mosa ihop till en rätt fast smet. Låt stå i kylen 10 minuter. Förbered tillbehör som potatis och sallad under tiden.
  7. Forma fyra biffar på runt 115-120 gram styck. Har du en utstickare så kan du forma runda fina biffar med den.
  8. Stek biffarna i olja på båda sidor några minuter så att de får färg och blir knapriga.
  9. Servera vegobiffarna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.