Vegansk coleslaw

Introduktion och förberedelse för tillagning

Vegansk coleslaw med vitkål, morötter och vegansk majonnäs utan ägg. Passar både veganer, vegetarianer och omnivorer.

Coleslaw är gott som röra och sås till det mesta ex. på en buffé. Några förslag är till grillade grönsaker, pizza eller i hamburgare.

Här har jag gjort en sats coleslaw på en burk majonnäs utan ägg på 450 gram. Kolla på innehållsförteckningen så att den ej innehåller ägg.

Garnering

Garnera gärna med färsk koriander, solrosskott eller grovhackad bladpersilja. Rostade sesamfrön, pumpafrön eller solrosfrön är också gott på toppen.

Smaksättning

Annat gott att smaksätta coleslawen är 2 msk finriven färsk ingefära; 1 tsk sambal oelek; 1 tsk curry; ett rivet äpple; 3 msk tahini sesampasta och någon tsk sesamolja.

Vidare kan man byta ut strösocker mot muscovado, farinsocker eller agavesirap.

6 portioner vegansk coleslaw

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram vitkål
  • 400 gram morötter
  • 450 gram majonnäs utan ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 dl socker

Tillagning

  1. Ta bort yttersta bladet på kålen.
  2. Skär den i grova klyftor och skär bort stammen.
  3. Strimla vitkålen med kniv, rivjärn eller matberedare.
  4. Skala och strimla morötterna likadant.
  5. Blanda kål och morot med salt, socker och svartpeppar i en skål. Knåda in kryddorna några minuter så att saltet gör att kålen mjuknar.
  6. Tillsätt majonnäsen och rör ihop till en röra. Smaka av med salt, peppar och socker.
  7. Förvara i kylen till servering.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-16

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.