Vegansk coleslaw

Vegansk coleslaw med vitkål, morötter och vegansk majonnäs utan ägg som ex. Coop Extra majonnäs. Passar både veganer, vegetarianer och omnivorer. Coleslaw är gott som röra och sås till det mesta ex. på en buffé. Några förslag är till grillade grönsaker, pizza eller i hamburgare.

Här har jag gjort en sats på en burk majonnäs (utan ägg som Coop extra) 450 gram. Garnera gärna med färsk koriander, solrosskott eller grovhackad bladpersilja. Rostade sesamfrön, pumpafrön eller solrosfrön är också gott på toppen. Annat gott att smaksätta coleslawen är 2 msk finriven färsk ingefära; 1 tsk sambal oelek; 1 tsk curry; ett rivet äpple; 3 msk tahini sesampasta och någon tsk sesamolja. Vidare kan man byta ut socker mot farinsocker eller honung.

6 portioner vegansk coleslaw

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram vitkål
  • 400 gram morötter
  • 450 gram majonnäs utan ägg ex Coop Extra
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 dl socker

Tillagning

  1. Ta bort yttersta bladet på kålen.
  2. Skär den i grova klyftor och skär bort stammen.
  3. Strimla vitkålen med kniv, rivjärn eller matberedare.
  4. Skala och strimla morötterna likadant.
  5. Blanda kål och morot med salt, socker och svartpeppar i en skål. Knåda in kryddorna några minuter så att saltet gör att kålen mjuknar.
  6. Tillsätt majonnäsen och rör ihop till en röra. Smaka av med salt, peppar och socker.
  7. Förvara i kylen till servering.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-29

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept