Vegansk coleslaw

Vegansk coleslaw med vitkål, morötter och vegansk majonnäs utan ägg. Passar både veganer, vegetarianer och omnivorer.

4 portioner vegansk coleslaw

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram vitkål
  • 200 gram morötter
  • 2,5 dl hemgjord vegan majonnäs eller köpt majonnäs utan ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk socker

Tillagning

  1. Ta bort yttersta bladet på kålen.
  2. Skär den i grova klyftor och skär bort stammen.
  3. Strimla vitkålen med kniv, rivjärn eller matberedare.
  4. Skala och strimla morötterna likadant.
  5. Blanda kål och morot med salt, socker och svartpeppar i en skål. Knåda/massera in kryddorna några minuter så att saltet gör att kålen mjuknar.
  6. Tillsätt majonnäsen och rör ihop till en röra. Smaka av med salt, peppar och socker.
  7. Förvara i kylen till servering.
Vitkål och morot strimlas fint och masseras mjuk med salt och socker.
Vitkål och morot strimlas fint och masseras mjuk med salt och socker.

Serveringsförslag

  • Coleslaw är gott som röra och sås till det mesta ex. på en buffé.
  • Några förslag är till grillade grönsaker, pizza eller i vegoburgare.

Tips

  • Här har jag gjort en sats coleslaw på en burk majonnäs utan ägg på 450 gram. Kolla på innehållsförteckningen så att den ej innehåller ägg.
  • Man kan även blanda majonnäsen med hälften Oatly fraiche eller havregurt.

Garnering

Garnera gärna med färsk koriander, solrosskott eller grovhackad bladpersilja. Rostade sesamfrön, pumpafrön eller solrosfrön är också gott på toppen.

Smaksättning

Annat gott att smaksätta coleslawen är 2 msk finriven färsk ingefära; 1 tsk sambal oelek; 1 tsk curry; ett rivet äpple; 3 msk tahini sesampasta och någon tsk sesamolja.

Vidare kan man byta ut strösocker mot muscovado, farinsocker eller agavesirap.

E-mail
Medel: 4.6 (21 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 134 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-06

Tillbehör och liknande: