Vegansk coleslaw

Vegansk coleslaw med vitkål, morötter och vegansk majonnäs utan ägg som ex. Coop Extra majonnäs. Passar både veganer, vegetarianer och omnivorer. Coleslaw är gott som röra och sås till det mesta ex. på en buffé. Några förslag är till grillade grönsaker, pizza eller i hamburgare.

Här har jag gjort en sats på en burk majonnäs (utan ägg som Coop extra) 450 gram. Garnera gärna med färsk koriander, solrosskott eller grovhackad bladpersilja. Rostade sesamfrön, pumpafrön eller solrosfrön är också gott på toppen. Annat gott att smaksätta coleslawen är 2 msk finriven färsk ingefära; 1 tsk sambal oelek; 1 tsk curry; ett rivet äpple; 3 msk tahini sesampasta och någon tsk sesamolja. Vidare kan man byta ut socker mot farinsocker eller honung.

6 portioner vegansk coleslaw

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram vitkål
  • 400 gram morötter
  • 450 gram majonnäs utan ägg ex Coop Extra
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 dl socker

Tillagning

  1. Ta bort yttersta bladet på kålen.
  2. Skär den i grova klyftor och skär bort stammen.
  3. Strimla vitkålen med kniv, rivjärn eller matberedare.
  4. Skala och strimla morötterna likadant.
  5. Blanda kål och morot med salt, socker och svartpeppar i en skål. Knåda in kryddorna några minuter så att saltet gör att kålen mjuknar.
  6. Tillsätt majonnäsen och rör ihop till en röra. Smaka av med salt, peppar och socker.
  7. Förvara i kylen till servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer