Vegan hamburgerdressing
Introduktion och förberedelse
Vegan hamburgerdressing med vegan majonnäs, ketchup, rostad lök, Bostongurka samt sriracha.
Serveringsförslag
Passar till grillade veganska sojaburgare, Lupinburgare, fooled porkburgare, tofuburgare med svartabönor eller liknande.
Förberedelse
Förbered först vegan majonnäs eller köp och använd äggfri majonnäs.
Smaksättning
- Gott i är också finhackade pickles av morot, blomkål eller syltlök.
- Vidare kan man ha i en pressad klyfta vitlök för en vitlöksdressing. Eller vitlökspulver. Och/eller 1 krm lökpulver.
- Gillar du hetare dressing så tar du i något krm cayennepeppar, chipotle chili, ancho chili, sriracha-sås, sambal oelek eller några droppar tabasco.
- Någon msk Ajvar (paprikaröra) eller något krm rökt paprikapulver är också gott att blanda i dressingen.
- Ytterligare förslag är någon tsk sötstark senap.
Varianter
Ketchup kan bytas mot chilisås - ketchupvarianten.

Tillagning
- Förbered vegan majonnäs eller använd köpt äggfri majonnäs.
- Blanda majonnäs, Sriracha, ketchup, Bostongurka samt rostad lök i en skål.
- Smaka av dressingen med salt och svartpeppar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 184 kcal