Vegan majonnäs med senap

Introduktion och förberedelse

Vegan majonnäs med senap. En god vegomajonnäs utan ägg, istället binder senapen oljan till majonnäsliknande dressing. God till sallad, mackor, kokta eller grillade grönsaker och som sås till det mesta.

En veganmajonnäs-liknande sås med senap istället för ägg - annars vispad med olja som vanlig majonnäs. Det finns också äggfri majonnäs att köpa som är helt ok.

Ta gärna en neutral matolja som ex. solrosolja, majsolja eller svensk rapsolja.

Ca 2 dl vegomajonnäs

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 4 msk grov senap
  • 3 krm salt
  • 1 msk vatten
  • 2 dl olja ex. solrosolja, majsolja eller svensk rapsolja

Tillagning

  1. Vispa ihop senap, salt och vatten i en skål.
  2. Tillsätt några droppar olja i taget och vispa kraftigt.
  3. Tillsätt därefter gradvis resten av oljan under vispning. Senapen binder oljan till en majonnäsliknande dressing.
  4. Förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.