Vegan majonnäs med senap

Introduktion och förberedelse för tillagning

Vegan majonnäs med senap. En god vegomajonnäs utan ägg, istället binder senapen oljan till majonnäsliknande dressing. God till sallad, mackor, kokta eller grillade grönsaker och som sås till det mesta.

En veganmajonnäs-liknande sås med senap istället för ägg - annars vispad med olja som vanlig majonnäs. Det finns också äggfri majonnäs att köpa som är helt ok.

Ta gärna en neutral matolja som ex. solrosolja, majsolja eller svensk rapsolja.

Ca 2 dl vegomajonnäs

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 4 msk grov senap
  • 3 krm salt
  • 1 msk vatten
  • 2 dl olja ex. solrosolja, majsolja eller svensk rapsolja

Tillagning

  1. Vispa ihop senap, salt och vatten i en skål.
  2. Tillsätt några droppar olja i taget och vispa kraftigt.
  3. Tillsätt därefter gradvis resten av oljan under vispning. Senapen binder oljan till en majonnäsliknande dressing.
  4. Förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-16

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.