Vegan majonnäs med senap
Introduktion och förberedelse
Vegan majonnäs med senap. En god vegomajonnäs utan ägg - istället binder senapen oljan till majonnäsliknande sås eller dressing.
Serveringsförslag
God till salladsdressing, mackor, kokta eller grillade grönsaker och som sås till det mesta.
Varianter
- Ta gärna en neutral matolja som ex. solrosolja, majsolja eller svensk rapsolja.
- Det finns också äggfri majonnäs att köpa som är helt ok som alternativ.
- Överkurs är att göra egen senap - som då ger en stark smak åt senapsmajonnäsen.
Tillagning
- Vispa ihop senap, salt och vatten i en skål.
- Tillsätt några droppar olja i taget och vispa kraftigt.
- Tillsätt därefter gradvis resten av oljan under vispning. Senapen binder oljan till en majonnäsliknande dressing.
- Förvaras i kylen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 265 kcal