Vegan majonnäs med senap

Introduktion och förberedelse

Vegan majonnäs med senap. En god vegomajonnäs utan ägg - istället binder senapen oljan till majonnäsliknande sås eller dressing.

Serveringsförslag

God till salladsdressing, mackor, kokta eller grillade grönsaker och som sås till det mesta.

Varianter

  • Ta gärna en neutral matolja som ex. solrosolja, majsolja eller svensk rapsolja.
  • Det finns också äggfri majonnäs att köpa som är helt ok som alternativ.
  • Överkurs är att göra egen senap - som då ger en stark smak åt senapsmajonnäsen.

Ca 2 dl vegomajonnäs

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 4 msk grov senap
  • 3 krm salt
  • 1 msk vatten
  • 2 dl olja ex. solrosolja, majsolja eller svensk rapsolja

Tillagning

  1. Vispa ihop senap, salt och vatten i en skål.
  2. Tillsätt några droppar olja i taget och vispa kraftigt.
  3. Tillsätt därefter gradvis resten av oljan under vispning. Senapen binder oljan till en majonnäsliknande dressing.
  4. Förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 265 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-07

Tillbehör och liknande recept: