Sallad med svarta bönor
Introduktion och förberedelse
Sallad med svarta bönor, rödlök, morot, solrosskott i olivolja och vinäger.
Serveringsförslag
- Gott och nyttigt till det mesta som tillbehör till grillat och på buffé med mera.
- Gott som sallad i burgare, veganburgare eller pitabröd också.
Koka ett helt paket bönor
Koka gärna ett helt paket svarta bönor innan och spara resten av bönorna i kyl eller frys till annat. Använder du färdigkokta bönor så skölj dem noga i durkslag innan.
Varianter
Annat gott i salladen är bland annat avokado, salladslök, blandad grönsallad, babyspenat, isbergssallad, romansallad, fint tärnad röd paprika, majs, hackad färsk koriander, hackad persilja, vitlök, citronskal, citronsaft och hackad chili.

Tillagning
- Lägg bönorna i en stor skål.
- Skala och strimla löken samt tillsätt den.
- Skala och skär morötterna i stavar likt tändstickor. Tillsätt dem.
- Blanda i olivolja, vinäger, salt och peppar. Smaka av med vinäger, honung och salt.
- Skölj och vänd i solrosskotten.
- Lägg upp i skål eller fat och servera salladen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal