Sallad med svarta bönor

Sallad med svarta bönor, rödlök, morot, solrosskott i olivolja och vinäger. Gott och nyttigt till det mesta som tillbehör till grillat, burgare, på buffé med mera.

Koka gärna ett helt paket svarta bönor innan och spara resten av bönorna i kyl eller frys till annat. Använder du färdigkokta bönor så skölj dem noga i durkslag innan.

Annat gott i salsa med svarta bönor är bland annat avokado, salladslök, blandad grönsallad, babyspenat, isbergssallad, romansallad, fint tärnad röd paprika, majs, hackad färsk koriander, hackad persilja, vitlök, citronskal, citronsaft och hackad chili.

8 portioner sallad med svarta bönor

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 dl kokta svarta bönor
  • 3 rödlökar
  • 2 morötter
  • 100 gram solrosskott (ett paket)
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg bönorna i en stor skål.
  2. Skala och strimla löken samt tillsätt den.
  3. Skala och skär morötterna i stavar likt tändstickor. Tillsätt dem.
  4. Blanda i olivolja, vinäger, salt och peppar. Smaka av med vinäger, honung och salt.
  5. Skölj och vänd i solrosskotten.
  6. Lägg upp i skål eller fat och servera salladen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.