Sallad med svarta bönor

Introduktion och förberedelse

Sallad med svarta bönor, rödlök, morot, solrosskott i olivolja och vinäger.

Serveringsförslag

  • Gott och nyttigt till det mesta som tillbehör till grillat och på buffé med mera.
  • Gott som sallad i burgare, veganburgare eller pitabröd också.

Koka ett helt paket bönor

Koka gärna ett helt paket svarta bönor innan och spara resten av bönorna i kyl eller frys till annat. Använder du färdigkokta bönor så skölj dem noga i durkslag innan.

Varianter

Annat gott i salladen är bland annat avokado, salladslök, blandad grönsallad, babyspenat, isbergssallad, romansallad, fint tärnad röd paprika, majs, hackad färsk koriander, hackad persilja, vitlök, citronskal, citronsaft och hackad chili.

Sallad med svarta bönor, morot, rödlök och gottis i dressing på fat
Sallad med svarta bönor, morot, rödlök och gottis i dressing passar som lite matigt och annorlunda salladstillbehör som den är eller att ha i burgare eller pitabröd.

8 portioner sallad med svarta bönor

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 dl kokta svarta bönor
  • 3 rödlökar
  • 2 morötter
  • 100 gram solrosskott (ett paket)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg bönorna i en stor skål.
  2. Skala och strimla löken samt tillsätt den.
  3. Skala och skär morötterna i stavar likt tändstickor. Tillsätt dem.
  4. Blanda i olivolja, vinäger, salt och peppar. Smaka av med vinäger, honung och salt.
  5. Skölj och vänd i solrosskotten.
  6. Lägg upp i skål eller fat och servera salladen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-30