Rödlök

Recept med rödlök som huvudingrediens eller viktig ingrediens. Rödlök är en variant på vanlig lök. Den är mildare och lite sötare i smaken.

Gott och enkelt är att skiva den, massera den med lite salt så den mjuknar och sedan smaksätta den med lite socker samt vinäger eller ättika. Vips så har du ett gott tillbehör som håller sig i kylen till grillat, burgare, mackor med mera.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter

Pages