Soja

Recept med soja eller sojasås som huvudingrediens eller framträdande del av receptet. Det finns massor med olika typer av sojasås. Vanligt är att man har det i marinader och såser.

De vanligaste i sverige är kinesisk soja som ger fin färg och koncentrerad salt smak, japansk ljus soja som ger mer elegant smak i såser, till sushi med mera och kan användas istället för buljongtärning, koloritsoja som färgar mycket utan smak, ljus kinesisk soja, söt mörk kinesisk soja till wok och marinader osv. 

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter

Pages