Hoisinmarinad

Introduktion och förberedelse

Hoisinmarinad med smak av hoisinsås är en god och enkel grillmarinad med inspiration från Kina som passar till det mesta på grillen.

Hoisinsås är en kinesisk grill- och dippsås av rostade jästa sojabönor smaksatt med blandannat chili, five spice, vitlök och vinäger.

Jag smakade upp hoisinsåsen med lite extra soja, vitlök, sesamolja, salt, svartpeppar, sambal oelek och risvinäger samt spädde med lite olja. Det är dock valfritt - man kan använda såsen som den är utan att tillsätta någonting.

Serveringsförslag

Varianter

  • Sambal oelek kan bytas mot chili flakes eller färsk hackad chili.
  • Gott i är även färsk riven ingefära.
  • Man kan garnera och/eller blanda i rostade sesamfrön.

Kan förberedas

Håller sig någon vecka minst i kylen så marinaden kan förberedas i god tid. Eller sparas om du ej använder all marinad. Ta då undan så mycket marinad du tänkt använda innan och spara i kylen.

Hoisinsås är en kinesisk grillsås av rostade jästa sojabönor med chili, five spice, vitlök och vinäger. Jag smakade upp den med lite extra soja, vitlök, sesamolja och risvinäger.
Hoisinsås är en kinesisk grillsås av rostade jästa sojabönor med chili, five spice, vitlök och vinäger. Jag smakade upp den med lite extra soja, vitlök, sesamolja och risvinäger.

8 portioner hoisinmarinad, 2 dl

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 dl hoisinsås
  • 0,5 dl ljus japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2 msk solrosolja, rapsolja eller majsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Blanda hoisinsås, japansk soja, risvinäger, sambal oelek, pressad vitlök, olja, sesamolja, salt och svartpeppar i en skål.
  2. Nu kan du använda marinaden och marinera eller tillaga det du önskar.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 57 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-06-19