Marinad med soja

Introduktion och förberedelse

Marinad med soja, färsk ingefära, sesamolja, sesamfrön, chili, vitlök, socker och risvinäger.

En mycket god asiatisk grillmarinad med inspiration från Asien och Korea.

Passar att marinera samt att pensla på under tillagning.

Passar till

  • Gott till kött - jag hade såsen till revbensspjäll - men den passar även till annat som fläskkarré, grillspett, kycklingfilé, kycklingspett eller kycklingklubbor.
  • God till seitan, quornfilé eller annat veganskt alternativ.
  • Pensla på fisk som lax; räkor eller pilgrimssmusslor.
  • Pensla och grilla grönsaker som zucchini, paprika, portabello svamp och lök med mera.

4 portioner marinad med soja

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl ljus japansk soja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 4 msk färsk hackad ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk strösocker eller farinsocker
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk risvinäger
  • 4 msk sesamfrön

Tillagning

  1. Blanda kinesisk soja, japansk soja, chiliflakes, pressad vitlök, färsk hackad ingefära, socker, sesamolja och risvinäger i en kastrull och koka upp. Rör tills sockret löst sig.
  2. Häll upp i en skål och låt svalna.
  3. Rosta sesamfröna i en stekpanna tills de börjar knäppa.
  4. Tillsätt sesamfröna till marinaden.
  5. Nu kan du använda marinaden och marinera eller tillaga det du önskar. Tänk på att du kan salta och peppra det du tillagat efter marinering och tillagning.
E-mail
Medel: 3.3 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 53 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-08-21