Marinad med soja

Marinad med soja, färsk ingefära, sesamolja, sesamfrön, chili, vitlök, socker och risvinäger. En mycket god asiatisk grillmarinad med inspiration från Asien och Korea.

Passar att marinera samt att pensla på under tillagning.

Gott till kött som revbensspjäll, fläskkarré, grillspett, kyckling; fisk som lax; skaldjur; grillade grönsaker som zucchini, paprika, portabello svamp och lök med mera.

4 portioner marinad med soja

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl ljus japansk soja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 4 msk färsk hackad ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk strösocker eller farinsocker
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk risvinäger
  • 4 msk sesamfrön

Tillagning

  1. Blanda kinesisk soja, japansk soja, chiliflakes, pressad vitlök, färsk hackad ingefära, socker, sesamolja och risvinäger i en kastrull och koka upp. Rör tills sockret löst sig.
  2. Häll upp i en skål och låt svalna.
  3. Rosta sesamfröna i en stekpanna tills de börjar knäppa.
  4. Tillsätt sesamfröna till marinaden.
  5. Nu kan du använda marinaden och marinera eller tillaga det du önskar. Tänk på att du kan salta och peppra det du tillagat efter marinering och tillagning.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-05

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.