Marinad med soja
Marinad med soja, färsk ingefära, sesamolja, sesamfrön, chili, vitlök, socker och risvinäger.
En mycket god asiatisk grillmarinad med inspiration från Asien och Korea.
Passar att marinera samt att pensla på under grillning.
Tillagning
- Blanda kinesisk soja, japansk soja, chiliflakes, pressad vitlök, färsk hackad ingefära, socker, sesamolja och risvinäger i en kastrull och koka upp. Rör tills sockret löst sig.
- Häll upp i en skål och låt svalna.
- Rosta sesamfröna i en stekpanna tills de börjar knäppa.
- Tillsätt sesamfröna till marinaden.
- Nu kan du använda marinaden och marinera eller tillaga det du önskar.
- Tänk på att salta och peppra det du tillagat efter marinering och tillagning.
Passar till
- Passar som grillmarinad till det mesta. Jag hade marinaden till revbensspjäll. Några förslag är:
- Till kött som fläskkarré, grillspett, kycklingfilé, kycklingspett eller kycklingklubbor.
- Till fisk som lax; räkor eller pilgrimssmusslor.
- Till grillade grönsaker som zucchini, paprika, portabello svamp, spetskål och knipplök med mera.
- Passar även till vegogrill som seitan, quornfilé eller veganska grillspett med grönsaker.
Uppskattat näringsvärde per portion: 53 kcal