Japansk kålsallad
Japansk kålsallad är en slags coleslaw med sesamolja, honung, ljus soja och majonnäs toppad med svarta sesamfrön.
Tillagning
- Rosta sesamfrön några minuter i en torr panna. Sätt åt sidan att svalna.
- Skölj och strimla spetskålen så fint du kan.
- Lägg kålen i en skål.
- Tillsätt salt, soja, sesamolja och honung. Blanda ihop. Hit kan du förbereda och ha i kylen.
- Rör i majonnäs strax innan servering.
- Toppa med rostade sesamfrön till servering.
Serveringsförslag
- Passar som salladstillbehör eller grönsakstillbehör till japansk mat.
- Jag hade salladen till tonkatsu, japansk pankopanerad fläskschnitzel samt en vegovariant.
- Servera som coleslaw till grillat, stekt eller asiatisk mat.
Varianter
- Spetskål kan bytas mot annan kål som vitkål, rödkål, salladskål eller grönkål.
- Andra grönsaker som passar i är riven morot och rättika.
- Svarta sesamfrön kan bytas mot vita sesamfrön.
- Honung kan bytas mot socker.
- Välj gärna japansk majonnäs som Kewpie men vanlig majonnäs går också bra.
Uppskattat näringsvärde per portion: 97 kcal