Japansk kålsallad

Introduktion och förberedelse

Japansk kålsallad är en slags coleslaw med sesamolja, honung, ljus soja och majonnäs toppad med svarta sesamfrön.

Serveringsförslag

  • Passar som salladstillbehör eller grönsakstillbehör till japansk mat.
  • Jag hade salladen till tonkatsu, japansk pankopanerad fläskschnitzel samt en vegovariant.
  • Servera som coleslaw till grillat, stekt eller asiatisk mat.

Varianter

  • Spetskål kan bytas mot annan kål som vitkål, rödkål, salladskål eller grönkål.
  • Andra grönsaker som passar i är riven morot och rättika.
  • Svarta sesamfrön kan bytas mot vita sesamfrön.
  • Honung kan bytas mot socker.
  • Välj gärna japansk majonnäs som Kewpie men vanlig majonnäs går också bra.

4 portioner kålsallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 400 gram spetskål, fint strimlad
  • 1 krm salt
  • 2 msk ljus japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk honung
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk svarta sesamfrön

Tillagning

  1. Rosta sesamfrön några minuter i en torr panna. Sätt åt sidan att svalna.
  2. Skölj och strimla spetskålen så fint du kan.
  3. Lägg kålen i en skål.
  4. Tillsätt salt, soja, sesamolja och honung. Blanda ihop. Hit kan du förbereda och ha i kylen.
  5. Rör i majonnäs strax innan servering.
  6. Toppa med rostade sesamfrön till servering.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 97 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-01-24

Tillbehör och liknande recept: