Skinkschnitzel

Introduktion och förberedelse

Skinkschnitzel med klyftpotatis, citron samt grönsallad. Panerad och stekt i smör samt serverad med klyftpotatis, citron och sallad.

Vill du ha glutenfri panering så kan du använda glutenfritt ströbröd och skippa vetemjölet.

Tillbehör

Tips på kött

Det finns färdigskivade schnitzlar av fläskkött eller skinka som picnicbog eller bog. Annars kan man köpa en hel bit skinkstek och skiva samt banka ut själv. Man kan även banka ut bitar av fläskfilé eller benfri kotlett. Till och med benfri fläskkarré funkar om den inte har så mycket fett.

4 portioner skinkschnitzel

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 500 gram skinkschnitzlar
  • 4 msk mjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 30 gram smör
  • 0,75 dl majsolja
  • Tillbehör: 800 gram fast potatis
  • 1 msk majsolja
  • 2 krm salt
  • 0,5 citron
  • 65 gram grönsallad
  • 2 tomater

Tillagning

  1. Klyftpotatis: sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och putsa potatis. Skala den om den har fult skal. Skär i klyftor och vänd med en msk olja i en stor ugnsform eller stor stekpanna. Stek i ugnen i ca 25 minuter. Vänd runt efter halva tiden.
  3. Knäck och vispa ihop äggen i en skål.
  4. Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik.
  5. Häll upp ströbröd på en tallrik.
  6. Banka ev. ut schnitzlarna med en köttklubba så tunt du önskar.
  7. Värm en stor stekpanna med smör och olja.
  8. Vänd köttet i mjölet, sedan ägget och sist ströbrödet.
  9. Lägg i stekpannan och sänk värmen till något över medelvärme. Du vill steka fläskköttet helt genomstekta men ej bränna paneringen så stek på båda sidor på låg värme ca 15 minuter totalt. Ett alternativ är att steka dem klart i ugnen några minuter.
  10. Skölj och skär tomater i tärningar.
  11. Skölj sallad och blanda med tomaterna.
  12. Skölj och skär citronen i klyftor.
  13. Skär ett snitt en schnitzel och kontrollera så den är genomstekt.
  14. Servera schnitzlarna med önskade tillbehör, förslagsvis klyftpotatisen, grönsallad och citronklyfta.
E-mail
Medel: 3.3 (21 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 250 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02