Skinkschnitzel

Skinkschnitzel med klyftpotatis, citron samt grönsallad. Andra goda tillbehör som passar med schnitzel är svampsås, tomatsås, ärtor och kokta grönsaker.
Det finns ex. färdigskivade schnitzlar av bog som passar bra att panera. Annars kan man köpa en hel bit skinka och skiva samt banka ut själv.

4 portioner skinkschnitzel

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 500 gram skinkschnitzlar
  • 4 msk mjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 30 gram smör
  • 0,75 dl majsolja
  • Tillbehör: 800 gram fast potatis
  • 1 msk majsolja
  • 2 krm salt
  • 0,5 citron
  • 65 gram grönsallad
  • 2 tomater

Tillagning

  1. Klyftpotatis: sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och putsa potatis. Skala den om den har fult skal. Skär i klyftor och vänd med en msk olja i en stor ugnsform eller stor stekpanna. Stek i ugnen i ca 25 minuter. Vänd runt efter halva tiden.
  3. Knäck och vispa ihop äggen i en skål.
  4. Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik.
  5. Häll upp ströbröd på en tallrik.
  6. Banka ev. ut schnitzlarna med en köttklubba så tunt du önskar.
  7. Värm en stor stekpanna med smör och olja.
  8. Vänd köttet i mjölet, sedan ägget och sist ströbrödet.
  9. Lägg i stekpannan och sänk värmen till något över medelvärme. Du vill steka fläskköttet helt genomstekta men ej bränna paneringen så stek på båda sidor på låg värme ca 15 minuter totalt. Ett alternativ är att steka dem klart i ugnen några minuter.
  10. Skölj och skär tomater i tärningar.
  11. Skölj sallad och blanda med tomaterna.
  12. Skölj och skär citronen i klyftor.
  13. Skär ett snitt en schnitzel och kontrollera så den är genomstekt.
  14. Servera schnitzlarna med önskade tillbehör, förslagsvis klyftpotatisen, grönsallad och citronklyfta.
E-mail
Medel: 2 (1 röst)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer