Grönsallad med tomat, avokado och rödlök
Grönsallad med tomat, avokado och rödlök passar som tillbehör till det mesta och till fest, buffé och till vardags.
Tillagning
- Dela avokadon, släng kärnan (eller plantera den), gröp ur den med en sked och skiva den.
- Skär tomaterna som du vill ex. tärningar.
- Skala, dela och skiva rödlöken.
- Skölj salladen, skaka av, riv sönder och blanda ihop all sallad i en skål.
- DRESSING: Blanda senap med resten av ingredienserna i en skål.
- Hit kan du förbereda och ha i kylen.
- Precis innan servering så skedar du över dressingen över salladen. Eller servera den i en liten skål bredvid så får alla ta som de vill.
Val av grönsallad
Du kan ta valfri grönsallad på påse - babyspenat, ruccola, maché, mangoldskott eller blandningar som bistro, grillsallad osv.
Eller köpa salladshuvuden som romansallad, isbergssallad, kruksallad, rossi-sallad och plocka samt skölja till sallad. Blanda gärna olika sorter.
Varianter
Några andra ingredienser som passar i salladen är tärnad eller skivad gurka, tärnad paprika, finriven morot, råriven zucchini, majs, kokta vita eller svarta bönor, kikärtor, svarta linser, tärnat äpple blandade med lite citronsaft, smulad fetaost med mera.
Serveringsförslag
- Salladen passar till det mesta som salladstillbehör men speciellt till paj, varma mackor eller pizza.
- Servera gärna dijondressing eller senapsdressing till salladen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 87 kcal