Råstekt potatis
Råstekt tärnad potatis. Stekt potatis är gott, billigt och enkelt.
Tillagning
- Skala och tärna potatis i ca 1x1 cm stora tärningar.
- Skölj tärningarna i ett durkslag. Skaka av dem noga. Torka dem gärna ännu torrare med lite hushållspapper.
- Värm en stekpanna på max.
- Bryn potatisen i någon msk smör och matolja. Stek först på hög värme sänk sedan värmen och stek på medelvärme. Vänd dem försiktigt då och då så de blir stekta runt om och ej bränns. Det tar ett tag ca 20 minuter för potatisen att bli mjuk. Stek gärna med lock ett tag så gör ångan att de blir snabbare klara.
- Smaka av potatisen med salt och svart- eller vitpeppar. Låt potatisen steka under tiden du lagar annat.
Tips
- Välj en fast sorts potatis.
- Skölj bort stärkelsen från den tärnade potatisen innan du steker så fastnar den inte så lätt i stekpannan.
Garnering
Du kan garnera potatisen med hackad persilja, nymalen svartpeppar och flingsalt.
Varianter
- Torkad timjan och rosmarin samt pressad vitlök är andra kryddningar som passar med potatisen.
- Vill du steka kokt kall potatis så hittar du recept på det här.
Uppskattat näringsvärde per portion: 209 kcal