Fläskkarré

Recept med fläskkarré som huvudingrediens eller passande del i receptet. Kallas även grishals. Har mer fett insprängt och blir därmed saftigare än exempelvis kotlett. Fläskkarré ska grillas eller stekas tills den är helt genomstekt 70-75 grader.

Fläskkarré kan du köpa i hel bit och laga hel eller skiva upp själv. Den finns också färdigskivad med eller utan ben. Räkna 3-4 minuter stektid på varje sida om du laga köttet i skivor.

En annan variant om du ej vill grilla fläskkarrén i skivor är att skära köttet i tärningar och trä på spett till grillspett.

Köp gärna karré från svensk gris. Här kan du söka på en karta över lokala producenter av mathantverk som föder upp gris och säljer griskött.

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Pages