Fläskkarré

Recept med fläskkarré som huvudingrediens eller passande del i receptet. Kallas även grishals. Har mer fett insprängt och blir därmed saftigare än exempelvis kotlett. Fläskkarré ska grillas eller stekas tills den är helt genomstekt 70-75 grader.

Fläskkarré kan du köpa i hel bit och laga hel eller skiva upp själv. Den finns också färdigskivad med eller utan ben. Räkna 3-4 minuter stektid på varje sida om du laga köttet i skivor.

En annan variant om du ej vill grilla fläskkarrén i skivor är att skära köttet i tärningar och trä på spett till grillspett.

Köp gärna karré från svensk gris. Här kan du söka på en karta över lokala producenter av mathantverk som föder upp gris och säljer griskött.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Pages