Fläskkarré

Recept med fläskkarré som huvudingrediens eller passande del i receptet. Kallas även grishals. Har mer fett insprängt och blir därmed saftigare än exempelvis kotlett. Fläskkarré ska grillas eller stekas tills den är helt genomstekt 70-75 grader.

Fläskkarré kan du köpa i hel bit och laga hel eller skiva upp själv. Den finns också färdigskivad med eller utan ben. Räkna 3-4 minuter stektid på varje sida om du laga köttet i skivor.

En annan variant om du ej vill grilla fläskkarrén i skivor är att skära köttet i tärningar och trä på spett till grillspett.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Pages