Tysk potatissallad

Introduktion och förberedelse

En potatissallad av kokt kall tärnad potatis i en dressing av olja och vinäger samt rödlök, kapris, senap och persilja.

Tysk potatissallad är en av mina favoriter och lite lättare än potatissallad med majonnäs.

Serveringsförslag

Passar till wienerschnitzel, buffé och utflykter samt som alternativ till vanlig potatissallad.

4 portioner tysk potatissallad

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 900 gram eller ca 10 medelstora fasta potatisar
  • 1 rödlök
  • 4 msk fin vinäger, röd eller vit
  • 5 msk olivolja eller veg. olja som solrosolja
  • 2 msk stark senap som Dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 3 msk hackad persilja, 4-5 stjälkar krus- eller bladpersilja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 0,5 tsk socker (valfritt)

Tillagning

  1. Skala, dela och koka potatisen mjuk. Det tar ca 20 minuter. Prova med en potatissticka eller kniv.
  2. Häll av potatisen och låt den svalna på en tallrik eller i en skål.
  3. Skala och hacka löken och lägg i en skål.
  4. Tillsätt vinäger, olja, senap, kapris, salt och vit- eller svartpeppar.
  5. Skölj och hacka persilja och tillsätt den.
  6. Dela på potatisarna i ca 2x2 cm bitar och blanda i lök- och oljedressingen. Smaka av med salt och peppar samt ev. en gnutta socker.
E-mail
Medel: 4.1 (22 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 281 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-09-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.