Tysk potatissallad
En potatissallad av kokt kall tärnad potatis i en dressing av olja och vinäger samt rödlök, kapris, senap och persilja.
Tillagning
- Skala, dela och koka potatisen mjuk. Det tar ca 20 minuter. Prova med en potatissticka eller kniv.
- Skala och hacka löken och lägg i en stor skål. Blanda ihop med salt och låt stå medan potatisen kokar.
- Häll av potatisen och låt den svalna på en tallrik eller i en skål.
- Tillsätt vinäger, olja, senap, kapris och vit- eller svartpeppar till skålen med rödlök. Blanda runt.
- Dela på potatisarna i ca 2x2 cm bitar och blanda i lök- och oljedressingen. Smaka av med salt och peppar samt ev. en gnutta socker.
- Skölj och hacka persilja samt tillsätt den.
Serveringsförslag
Passar till wienerschnitzel, buffé och utflykter samt som alternativ till vanlig potatissallad.
Varianter
Tillsätt och smaksätt potatissalladen med någon dl inlagd potatis på slutet för extra god smak på salladen.

Uppskattat näringsvärde per portion: 281 kcal