Tysk potatissallad

Introduktion och förberedelse

En potatissallad av kokt kall tärnad potatis i en dressing av olja och vinäger samt rödlök, kapris, senap och persilja.

Tysk potatissallad är en av mina favoriter och inte så fet som potatissallad med majonnäs. Passar till wienerschnitzel, buffé och utflykter samt som alternativ till vanlig potatissallad.

4 portioner tysk potatissallad

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 900 gram eller ca 10 medelstora fasta potatisar
  • 1 rödlök
  • 4 msk fin vinäger, röd eller vit
  • 5 msk olivolja eller veg. olja som solrosolja
  • 2 msk stark senap som Dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 3 msk hackad persilja, 4-5 stjälkar krus- eller bladpersilja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 0,5 tsk socker (valfritt)

Tillagning

  1. Skala, dela och koka potatisen mjuk. Det tar ca 20 minuter. Prova med en potatissticka eller kniv.
  2. Häll av potatisen och låt den svalna på en tallrik eller i en skål.
  3. Skala och hacka löken och lägg i en skål.
  4. Tillsätt vinäger, olja, senap, kapris, salt och vit- eller svartpeppar.
  5. Skölj och hacka persilja och tillsätt den.
  6. Dela på potatisarna i ca 2x2 cm bitar och blanda i lök- och oljedressingen. Smaka av med salt och peppar samt ev. en gnutta socker.
E-mail
Medel: 4.2 (16 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer