Tysk potatissallad

En potatissallad av kokt kall tärnad potatis i en dressing av olja och vinäger samt rödlök, kapris, senap och persilja.

Tysk potatissallad är en av mina favoriter och inte så fet som potatissallad med majonnäs. Passar till wienerschnitzel, buffé och utflykter samt som alternativ till vanlig potatissallad.

4 portioner tysk potatissallad

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 900 gram eller ca 10 medelstora fasta potatisar
  • 1 rödlök
  • 4 msk fin vinäger, röd eller vit
  • 5 msk olivolja eller veg. olja som solrosolja
  • 2 msk stark senap som Dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 3 msk hackad persilja, 4-5 stjälkar krus- eller bladpersilja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 0,5 tsk socker (valfritt)

Tillagning

  1. Skala, dela och koka potatisen mjuk. Det tar ca 20 minuter. Prova med en potatissticka eller kniv.
  2. Häll av potatisen och låt den svalna på en tallrik eller i en skål.
  3. Skala och hacka löken och lägg i en skål.
  4. Tillsätt vinäger, olja, senap, kapris, salt och vit- eller svartpeppar.
  5. Skölj och hacka persilja och tillsätt den.
  6. Dela på potatisarna i ca 2x2 cm bitar och blanda i lök- och oljedressingen. Smaka av med salt och peppar samt ev. en gnutta socker.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer