Tysk potatissallad
Introduktion och förberedelse
En potatissallad av kokt kall tärnad potatis i en dressing av olja och vinäger samt rödlök, kapris, senap och persilja.
Tysk potatissallad är en av mina favoriter och lite lättare än potatissallad med majonnäs.
Serveringsförslag
Passar till wienerschnitzel, buffé och utflykter samt som alternativ till vanlig potatissallad.

Tillagning
- Skala, dela och koka potatisen mjuk. Det tar ca 20 minuter. Prova med en potatissticka eller kniv.
- Häll av potatisen och låt den svalna på en tallrik eller i en skål.
- Skala och hacka löken och lägg i en skål.
- Tillsätt vinäger, olja, senap, kapris, salt och vit- eller svartpeppar.
- Skölj och hacka persilja och tillsätt den.
- Dela på potatisarna i ca 2x2 cm bitar och blanda i lök- och oljedressingen. Smaka av med salt och peppar samt ev. en gnutta socker.
Uppskattat näringsvärde per portion: 281 kcal