Fläskschnitzel

Recept med fläskschnitzel eller skinkschnitzel som panerad schnitzel och liknande rätter. Till en del klassiska rätter som Wienerschnitzel ska det traditionellt vara kalvkött men jag tycket det blir lika gott med fin skinka eller fläsk. 

Vad ska du köpa för kött till schnitzlarna?

Köp svenskt griskött. Kolla efter färdigskivade schnitzlar av picnicbog eller bog. Eller köp en hel bit skinkstek och skiva samt banka ut själv. Lyxigt blir det med fläskfilé - dock lite mindre schnitzlar. Man kan även ta och banka ut benfri kotlett. Till och med benfri fläskkarré funkar om den inte har så mycket fett.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter