Fläskschnitzel

Recept med fläskschnitzel eller skinkschnitzel som panerad schnitzel och liknande rätter. Till en del klassiska rätter som Wienerschnitzel ska det traditionellt vara kalvkött men jag tycket det blir lika gott med fin skinka eller fläsk.

Vad ska du köpa för kött till schnitzlarna?

Köp svenskt griskött. Rapsgris är ett tips. Här kan du söka på en karta över lokala producenter av mathantverk som föder upp gris och säljer griskött.

Kolla efter färdigskivade schnitzlar av picnicbog eller bog. Eller köp en hel bit skinkstek och skiva samt banka ut själv. Ta de fina bitarna - schnitzlarna - till nedan recept - resten av köttet kan du tärna upp och laga gryta på som denna fläskgryta.

Lyxigt blir det med fläskfilé - dock lite mindre schnitzlar. Man kan även ta och banka ut benfri kotlett. Till och med benfri fläskkarré funkar om den inte har så mycket fett.

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.