Schnitzel med svampsås och pasta
Schnitzel med svampsås och pasta tagliatelle med en grönsallad av tomat och avokado.
Tillagning
- Börja med svampsåsen: Skala och hacka lök och lägg i en såskastrull.
- Skala och pressa ner vitlök i kastrullen.
- Tillsätt smör eller olivolja och fräs löken på medelvärme medan du rensar och hackar svampen.
- Tillsätt den hackade svampen och fräs under omrörning några minuter.
- Pudra över och rör ut vetemjöl.
- Tillsätt och rör ut mjölk samt grädde.
- Smaksätt såsen med dragon, timjan, vinäger samt salt och peppar. Ställ åt sidan att småkoka.
- Koka pastan.
- Banka under tiden ut schnitzlarna och pensla dem med tomatpuré samt salta och peppra dem.
- Bryn dem på båda sidor några minuter i smör eller olivolja och håll dem sedan varma tills pastan är klar.
- Servera pastan med svampsåsen och de stekta schnitzlarna på toppen. Garnera med hackad bladpersilja samt häll lite sås på schnitzlarna.
Varianter
- Här har jag valt kalvschnitzel men du också steka fläskschnitzel eller kycklingschnitzel.
- Istället för tagliatelle kan du ta annan pasta som fettucine, gnocchi, penne eller spagetti.
- Vill du ha vegetariskt så kan du ersätta köttet med quornfilé eller halloumi ost samt alternativt mer stekta skivade champinjoner.
Uppskattat näringsvärde per portion: 785 kcal