Schnitzel med svampsås och pasta

Här har jag valt kalvschnitzel men du också steka fläskschnitzel eller kycklingschnitzel.
Istället för tagliatelle kan du ta annan pasta som gnocchi, penne eller spagetti.
Vill du ha vegetariskt så kan du ersätta köttet med quornfilé eller halloumi ost samt alternativt mer stekta skivade champinjoner.

4 portioner schnitzel med svampsås och pasta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram kalvschnitzel
  • 2 msk tomatpure
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm peppar
  • 350 gram pasta som tagliatelle
  • Champinjonsås: 350 gram champinjoner, skogschampinjon eller annan svamp ex. kantarell
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2,5 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk dragon
  • 1 krm timjan
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Tillagning

  1. Börja med svampsåsen: Skala och hacka lök och lägg i en såskastrull.
  2. Skala och pressa ner vitlök i kastrullen.
  3. Tillsätt smör eller olivolja och fräs löken på medelvärme medan du rensar och hackar svampen.
  4. Tillsätt den hackade svampen och fräs under omrörning några minuter.
  5. Pudra över och rör ut vetemjöl.
  6. Tillsätt och rör ut mjölk samt grädde.
  7. Smaksätt såsen med dragon, timjan, vinäger samt salt och peppar. Ställ åt sidan att småkoka.
  8. Koka pastan.
  9. Banka under tiden ut schnitzlarna och pensla dem med tomatpuré samt salta och peppra dem.
  10. Bryn dem på båda sidor några minuter i smör eller olivolja och håll dem sedan varma tills pastan är klar.
  11. Servera pastan med svampsåsen och de stekta schnitzlarna på toppen. Garnera med hackad bladpersilja samt häll lite sås på schnitzlarna.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer