Rödvinsreduktion

Introduktion och förberedelse

Rödvinsreduktion är en enkel variant på rödvinssås.

Rött vin som som du kokar ner och reducerar med lite tomatpuré, soja, socker samt reder med lite smör på slutet. Blir smakrik och fyllig.

God till det mesta där en rödvinssås passar som grillat kött, till stek, kycklingfilé, schnitzel med mera.

4 portioner rödvinsreduktion

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk socker
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl fylligt rödvin som ex. Rioja
  • 2 msk ljus japansk soja ex. Kikkoman
  • 2 msk mörk maizenaredning
  • 1 msk smör

Tillagning

  1. Fräs tomatpurén med socker i olivolja tills det nästan fastnar i botten utan att bli svart.
  2. Tillsätt vin och soja.
  3. Låt såsen koka ihop till 2/3 ca 15 minuter.
  4. Rör i maizenaredning tills såsen är lagom tjock och koka några minuter till. Blir den för tjock kan du späda med lite extra vin.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rör i kallt smör precis innan servering.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 46 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.