Kokt gnocchi

Kokt gnocchi. Ett grundrecept på hur du kokar färsk gnocchi. Koktiden för färsk gnocchi är ca 2 minuter så det går snabbt. Du kan köpa färdig färsk potatisgnocchi eller göra egen gnocchi

Ett paket på 400 gram färsk gnocchi räcker till fyra portioner enligt paketet men jag tycker att 800 gram till fyra portioner behövs. 

4 stora portioner färsk gnocchi

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 800 gram färsk gnocchi, 2 pkt

Tillagning

  1. Koka upp ca 4 liter vatten i en kastrull.
  2. Tillsätt 3 tsk salt. Gärna någon tsk olivolja, rapsolja eller majsolja också.
  3. Tillsätt gnocchin och koka upp. Koka tills de flesta flutit upp till ytan - det tar ca 2 minuter.
  4. Häll av i durkslag och servera direkt eller smaksätt och vänd i sås eller annat gott.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färspotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer