Kokt gnocchi

Kokt gnocchi. Ett grundrecept på hur du kokar färsk gnocchi. Koktiden för färsk gnocchi är ca 2 minuter så det går snabbt. Du kan köpa färdig färsk potatisgnocchi eller göra egen gnocchi.

Ett paket på 400 gram färsk gnocchi räcker till fyra portioner enligt paketet men jag tycker att 800 gram till fyra portioner behövs.

4 stora portioner färsk gnocchi

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 800 gram färsk gnocchi, 2 pkt

Tillagning

  1. Koka upp ca 4 liter vatten i en kastrull.
  2. Tillsätt 3 tsk salt. Gärna någon tsk olivolja, rapsolja eller majsolja också.
  3. Tillsätt gnocchin och koka upp. Koka tills de flesta flutit upp till ytan - det tar ca 2 minuter.
  4. Häll av i durkslag och servera direkt eller smaksätt och vänd i sås eller annat gott.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer