Kokt gnocchi

Ett grundrecept på hur du kokar färsk gnocchi. Kokt färsk potatisgnocchi passar som tillbehör till det mesta - grytor, kött, fisk, kyckling eller grönsaker.

4 stora portioner färsk gnocchi

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 800 gram färsk gnocchi, 2 pkt

Tillagning

  1. Koka upp ca 4 liter vatten i en kastrull.
  2. Tillsätt 3 tsk salt. Gärna någon tsk olivolja, rapsolja eller majsolja också.
  3. Tillsätt gnocchin och koka upp. Koka tills de flesta flutit upp till ytan - det tar ca 2 minuter.
  4. Häll av i durkslag och servera direkt eller smaksätt och vänd i sås eller annat gott.

Koktid

Koktiden för färsk gnocchi är ca 2 minuter så det går snabbt.

Köp färsk eller laga egen

Du kan köpa färdig färsk potatisgnocchi eller göra egen gnocchi.

Portionsberäkning

Ett paket på 400-500 gram färsk gnocchi räcker till 2-3 portioner enligt paketet. Jag tycker man kan koka 800 gram till 1 kg gnocchi till fyra portioner.

Blir det över kan gnocchin sparas i kylen och värmas igen eller blandas till en matlåda. Kan då även frysas in.

E-mail
Medel: 3.5 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 154 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-06