Kokt gnocchi

Kokt gnocchi. Ett grundrecept på hur du kokar färsk gnocchi. Koktiden för färsk gnocchi är ca 2 minuter så det går snabbt. Du kan köpa färdig färsk potatisgnocchi eller göra egen gnocchi.

Ett paket på 400 gram färsk gnocchi räcker till fyra portioner enligt paketet men jag tycker att 800 gram till fyra portioner behövs.

4 stora portioner färsk gnocchi

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 800 gram färsk gnocchi, 2 pkt

Tillagning

  1. Koka upp ca 4 liter vatten i en kastrull.
  2. Tillsätt 3 tsk salt. Gärna någon tsk olivolja, rapsolja eller majsolja också.
  3. Tillsätt gnocchin och koka upp. Koka tills de flesta flutit upp till ytan - det tar ca 2 minuter.
  4. Häll av i durkslag och servera direkt eller smaksätt och vänd i sås eller annat gott.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-05

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.