Kokt gnocchi
Ett grundrecept på hur du kokar färsk gnocchi. Kokt färsk potatisgnocchi passar som tillbehör till det mesta - grytor, kött, fisk, kyckling eller grönsaker.
Tillagning
- Koka upp ca 4 liter vatten i en kastrull.
- Tillsätt 3 tsk salt. Gärna någon tsk olivolja, rapsolja eller majsolja också.
- Tillsätt gnocchin och koka upp. Koka tills de flesta flutit upp till ytan - det tar ca 2 minuter.
- Häll av i durkslag och servera direkt eller smaksätt och vänd i sås eller annat gott.
Koktid
Koktiden för färsk gnocchi är ca 2 minuter så det går snabbt.
Köp färsk eller laga egen
Du kan köpa färdig färsk potatisgnocchi eller göra egen gnocchi.
Portionsberäkning
Ett paket på 400-500 gram färsk gnocchi räcker till 2-3 portioner enligt paketet. Jag tycker man kan koka 800 gram till 1 kg gnocchi till fyra portioner.
Blir det över kan gnocchin sparas i kylen och värmas igen eller blandas till en matlåda. Kan då även frysas in.
Uppskattat näringsvärde per portion: 154 kcal