Kokt gnocchi

Kokt gnocchi. Ett grundrecept på hur du kokar färsk gnocchi. Koktiden för färsk gnocchi är ca 2 minuter så det går snabbt. Du kan köpa färdig färsk potatisgnocchi eller göra egen gnocchi.

Ett paket på 400 gram färsk gnocchi räcker till fyra portioner enligt paketet men jag tycker att 800 gram till fyra portioner behövs.

4 stora portioner färsk gnocchi

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 800 gram färsk gnocchi, 2 pkt

Tillagning

  1. Koka upp ca 4 liter vatten i en kastrull.
  2. Tillsätt 3 tsk salt. Gärna någon tsk olivolja, rapsolja eller majsolja också.
  3. Tillsätt gnocchin och koka upp. Koka tills de flesta flutit upp till ytan - det tar ca 2 minuter.
  4. Häll av i durkslag och servera direkt eller smaksätt och vänd i sås eller annat gott.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept