Grönsakstillbehör till kött

Introduktion och förberedelse för tillagning

Mitt tips på grönsakstillbehör till kött men som också funkar till det mesta såklart. Här ett förslag med fräst zucchini, tärnad tomat och riven morot i lite olivolja, vinäger och salt.

Variationer:

  • Andra grönsaker som passar att fräsa med eller byta ut zucchinin mot är aubergine, paprika, rödlök eller purjolök.
  • Du kan välja valfri vinäger som röd vinäger, vit balsamvinäger, risvinäger, äppelcidervinäger eller balsamvinäger.
  • Vidare kan man blanda i kokt matvete, couscous eller bulgur; kokta bönor eller linser av valfri sort, hackad persilja, finstrimlad eller riven rödkål, majs, tärnad avokado, rivna rödbetor, riven rotselleri, riven palsternacka, tärnad eller riven gurka, babyspenat, grönsallad, machésallad, skivade champinjoner osv.
  • Du kan också välja en annan salladsdressing.

4 port grönsakstillbehör till kött

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 250 gram tomater som kvisttomater, cocktailtomater eller bifftomater
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger som vit balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj och tärna zucchinin i ca 1,5 cm tärningar.
  2. Värm en stekpanna och fräs zucchinin i olivolja i ca 5 minuter. Ta av från värmen.
  3. Skölj och tärna tomater. Blanda med zucchinin i pannan eller lägg upp allt på ett serveringsfat.
  4. Skala och riv morötter grovt eller fint och blanda med zucchinin.
  5. Smaka av med vinäger, olivolja och salt.
  6. Servera grönsakstillbehöret ljummet. Eller förvara i kylen till servering. Garnera gärna med hackad bladpersilja.
E-mail
Medel: 4.4 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.