Rostade rotfrukter med äpple
Rostade rotfrukter med äpple i ugnen. Här med potatis, sötpotatis, morötter, kålrot, rotselleri samt rosmarin.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala potatis, sötpotatis, morot, kålrot och rotselleri.
- Skär i klyftor och stavar i liknande storlek.
- Blanda med olja, salt och peppar i en ugnsform.
- Baka rotfrukterna i 30 minuter. Vänd runt efter halva tiden.
- Dela äpplen och skär bort kärnhuset. Skär i grova klyftor.
- Plocka rosmarin från kvisten.
- Ta ut rotfrukterna, tillsätt äppelklyftor samt rosmarin och vänd runt.
- Baka i ytterligare 15-20 minuter tills rotfrukterna är mjuka och har fin färg.
- Ta ut och smaka av med flingsalt. Lägg upp i fat eller skål samt servera.
Serveringsförslag
Ett tillbehör som passar till det mesta.
Varianter
Du kan byta ut grönsaker som du vill. Jordärtskockor, palsternacka, rödbetor, vitlök, persiljerot, rödlök, kål med mera passar bra att rosta i ugnen.
Tips
Räkna minst 1 kg rotfrukter till 4 portioner.
Uppskattat näringsvärde per portion: 236 kcal