Ugnsrostad rotselleri

Rotselleri blir mycket god rostad i ugn med olivolja, salt och peppar.
Gott som tillbehör till det mesta ex. som alternativ till rostad potatis till kött, kyckling, fisk eller vegetariskt.

4 portioner ugnsrostad rotselleri

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär bort skalet från rotsellerin.
  3. Skär den i förslagsvis 1 cm breda stavar.
  4. Lägg dem en i en stor ugnsfast stekpanna, ugnsform eller långpanna med höga kanter.
  5. Blanda med olivolja, salt och peppar.
  6. Sprid ut dem så de har lite mellanrum mellan varandra.
  7. Rosta rotsellerin mitt i ugnen i 20 minuter.
  8. Ta ut och vänd runt dem och rosta 5 minuter till.
  9. Servera den rostade rotsellerin som tillbehör.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer