Ugnsrostad rotselleri
Introduktion och förberedelse
Ugnsrostad rotselleri blir mycket god på enkelt vis med olivolja, salt och peppar.
Gott som tillbehör till det mesta ex. som alternativ till rostad potatis till kött, kyckling, fisk eller vegetariskt.
Olivolja kan bytas mot rapsolja, majsolja eller solrosolja.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
- Skär bort skalet från rotsellerin.
- Skär den i förslagsvis 1 cm breda stavar.
- Lägg dem en i en stor ugnsfast stekpanna, ugnsform eller långpanna med höga kanter.
- Blanda med olja, salt och peppar.
- Sprid ut dem så de har lite mellanrum mellan varandra.
- Rosta rotsellerin mitt i ugnen i 20 minuter.
- Ta ut och vänd runt dem och rosta 5 minuter till.
- Servera den rostade rotsellerin som tillbehör.
Uppskattat näringsvärde per portion: 95 kcal