Ugnsrostad rotselleri

Introduktion och förberedelse

Ugnsrostad rotselleri blir mycket god på enkelt vis med olivolja, salt och peppar.

Serveringsförslag

Gott som tillbehör till det mesta ex. som alternativ till rostad potatis till kött, kyckling, fisk eller vegetariskt.

Varianter

Val av rotselleri

Köp gärna svensk rotselleri som finns nästan hela året från Juli till Mars. Det finns fin rotselleri med blast som är extra god tycker jag.

Tips

Skölj och spara bladen på blasten och hacka samt strö över som garnering.

4 portioner ugnsrostad rotselleri

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram rotselleri
  • 1 msk olivolja, rapsolja, majsolja eller solrosolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  2. Skär bort skalet från rotsellerin.
  3. Skär den i förslagsvis 1 cm breda stavar.
  4. Lägg dem en i en stor ugnsfast stekpanna, ugnsform eller långpanna med höga kanter.
  5. Blanda med olja, salt och peppar.
  6. Sprid ut dem så de har lite mellanrum mellan varandra.
  7. Rosta rotsellerin mitt i ugnen i 20 minuter.
  8. Ta ut och vänd runt dem och rosta 5 minuter till.
  9. Servera den rostade rotsellerin som tillbehör.
E-mail
Medel: 3.7 (60 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 95 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-10