Krämig rotfruktssoppa
Krämig rotfruktssoppa som är mättande, nyttig och god med rotfrukter som kålrot, morot, rotselleri och sötpotatis.
Dessutom rätt billig och klimatvänlig om du lagar med svenska goda rotfrukter.
Tillagning
- Skala och rensa rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en stor gryta och tillsätt vatten, salt, vitpeppar och buljongtärning. Koka upp under lock och låt koka tills rotfrukterna är mjuka ca 25 minuter.
- Ta av från värmen. Tillsätt vispgrädde, Sambal Oelek och oregano eller finhackad gräslök. Spara lite till garnering.
- Mixa i grytan med stavmixer till en slät soppa.
- Smaka av rotfruktssoppan med salt, peppar samt sambal oelek.
- Servera rotfruktssoppan med ett gott bröd, varma mackor eller som på bilden med vitlöksbaguette.
Serveringsförslag
- Ett gott bröd är gott till - förslagsvis brytbröd med färskost att bre på.
- Eller lyxa till med vitlöksbaguetter, vitlöksbröd eller varma mackor.
Laktosintolerans eller vegan
Ersätt grädden med Oatley havregrädde eller sojagrädde.
Tips
Soppan går utmärkt att frysa portionsvis att ha som lunchlåda och kvällssoppa till en annan dag.
Uppskattat näringsvärde per portion: 239 kcal