Mango

Recept med mango som mangosmoothie, hur du delar mango, salsa, fruktsallad och annat gott.

Så här skär du upp en mango

Mango är gott med avokad. Mangon ska vara mjuk och dofta lite sött. Den sort som säljs mest nu, skiftar i vackert rött, gul och mörk grön. I mangon finns en platt, 2 cm bred stor kärna. Det första man gör är att försöka luska hur den ligger i frukten. Om man utgår från toppen, så ställer man den något ovala mangon på högkant. Räkna ca en centimeter från mitten och skär bort "kinden" från mangon.

Skär man för nära mitten prickar man kärnan och för långt ifrån blir slöseri. Sedan skär man andra kinden och till sist köttet runt om kärnan. Kärnan som blir över kan man gnaga på. Mango kinden kan man sedan skala (om man inte gjort det innan man skar upp mangon) och skära upp i skivor eller småbitar. Kinderna kan man också bukta ut och in efter att ha skurit snitt i fruktköttet. Stekta hela mangokinder med glass är också gott.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.