Mangoisglass

Introduktion och förberedelse

Mangoisglass med färsk eller fryst mango. Du kan frysa glassarna i glassformar som pop-up glass liknande Calippo-strutar eller andra glasspinne-formar.

En riktigt god fruktig isglass som passar till barnkalas, fest, vardag, helg eller en varm sommardag.

Hittar du mogen fin mango kan du köpa det och istället för fryst mango. Det blir mycket gott. Skala då mangon och skär ut samt tärna fruktköttet.

Blir också gott med annan kokt mosad fruktpuré som päron, ananas eller äpple.

Du behöver:

  • Du behöver en halv sats sockerlag med glykos som du får förbereda innan och ha rumstempererad till att blanda isglassen med.
  • 4 calippo-isglassformar eller andra formar till 3 dl isglass-smet.

4 portioner mango-isglassar i calippo-formar, ca 3 dl isglass

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 4 tim
  • Klart på: 4 tim 20 min

Ingredienser

  • 200 gram fryst tärnad mango eller 175 gram mangopuré
  • 125 gram sockerlag med glykos
  • 1 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Gör en sockerlag med glykos - se receptlänk ovan.
  2. Koka upp fryst mango och mixa med en stavmixer till en puré. Du behöver 175 gram mangopuré. Låt svalna.
  3. Mät upp och blanda sockerlag, mangopuré och citronsaft i en kanna.
  4. Fördela isglass-smeten i isglassformar - jag tog 0,75 dl i varje isglass-form och använde Calippo-liknande pop-up glassformar. Förslut med lock eller enligt annan konstruktion och akta så de inte tappar locket eller tippar och spiller ut i frysen. Jag ställde mina glassar upp i en liten plastkanna och satte en påse runt.
  5. Frys in isglassen så den stelnar till i minst 4 timmar eller över natten.
  6. Ta gärna fram isglassen några minuter - ca 3 minuter - innan servering så den får tina och mjukna lite. Lossar de inte ur formarna kan du spola dem lite med varmt vatten.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 39 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-25