Mangosmoothie med kokosmjölk

Introduktion och förberedelse

Mangosmoothie med kokosmjölk och havremjölk. Blir godast med färsk mogen mango men funkar även att laga med fryst mango i bitar - som tinat.

Variationer:

  • Späd med dubbelt så mycket havremjölk eller mer vätska som juice, mjölk eller vatten för mildare kokossmak samt mer smoothie. Då får du också en smalare smoothie.
  • Istället för havremjölk kan du ta annan mjölk som rismjölk, sojamjölk, mandelmjölk eller vanlig mjölk eller filmjölk.
  • Juice som apelsinjuice, äppeljuice, ananasjuice, morotsjuice funkar också.
  • Färsk spenat, nötter som cashewnötter, skållade mandlar eller kvarg om du vill ha mer nyttig oh protein i.
  • Bär blir också gott som blåbär, jordgubbar, hallon, björnbär; frukt som banan, apelsin och melon. Man kan också krydda med kanel, ingefära och lite spiskummin.
  • Vidare kan du ha lite socker, glykos eller honung i om du vill - speciellt om inte manon är så mogen - den frysta brukar inte vara så mogen så då kan det behövas.
  • Du kan också blanda i chiafrön - de behöver du blötlägga i minst 30 minuter i vatten ex. ta en msk chiafrön och lägg i ett glas med en dl vatten.

Med färsk mango

Använder du färsk mango så välj en mogen mango som luktar gott. Skala den med en potatisskalare. Skär bort fruktköttet runt kärnan och skär i tärningar. Mixa med det du gillar till en god smoothie.

En färsk mango brukar väga runt 400 gram. Utan skal och kärna lite mer än 300 gram.

12 dl mangosmoothie med kokosmjölk, 4 stora glas

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 300 gram fryst mango i bitar eller 1 färsk mango 400 gram (ca 300 gram tärnad färsk mango utan kärna och skal)
  • 6 dl kall havremjölk
  • 1/2 burk eller ett litet paket kokosmjölk, ca 2 dl
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk vaniljsocker eller något krm vaniljextrakt

Tillagning

  1. Öppna burken eller tetran med kokosmjölk. Häll upp i en skål eller kanna och rör runt så kan du ta ca 2 dl till smoothien och spara resten i kylen.
  2. Skala och tärna mangon i bitar.
  3. Mät upp allt i en stor kanna och mixa till en smoothie med en stavmixer eller i en blender. Vill du ha den iskall direkt så mixa med lite isbitar.
  4. Kan serveras med isbitar. Förvara i kylen.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 149 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-02-26

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.

Liknande recept: