Mango Margarita

Introduktion och förberedelse

Mango margarita en fruktig variant på margarita med tequila och lime men där apelsinlikören är utbytt mot mangojuice.  

Serveringsförslag

  • Passar som fördrink med chips eller rostade nötter eller annat tilltugg.
  • Vidare efter maten eller när som.

Val av glas

  • Drinken kan serveras i cocktailglas, champagne-kupa, margarita-glas eller martiniglas.
  • Kyl gärna glaset innan i kyl eller frys.

Du behöver en shaker

Du behöver en shaker och ca 10 isbitar att skaka drinken med.

Tips

Du kan skaka upp till 3 drinkar på en gång. 

Garnering

  • Drinken kan garneras med limeklyftor, limeskivor eller torkad citrus.
  • Kanten på glaset kan garneras med en saltrand men det är valfritt. Gnid in kanten på glaset längst upp med en klyfta lime och doppa samt snurra kanten på glaset i lite flingsalt eller gourmetsalt på en assiett. 

Drinken kan garneras med en klyfta lime. Överkurs är att göra en saltrand på glaset också.
Drinken kan garneras med en klyfta lime. Överkurs är att göra en saltrand på glaset också.

1 Mango Margarita

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 4,5 cl ljus tequila
  • 10 cl mangojuice
  • 2 cl färskpressad lime
  • 1 klyfta lime till garnering

Tillagning

  1. Mät upp tequila, mangojuice och färskpressad lime med is i en shaker.
  2. Skaka i 10 sekunder.
  3. Sila upp i glas samt servera direkt.
  4. SALTKANT: Sprid ut lite salt på en assiett. Gnid in lime några mm ner runt om på kanten på glaset upp till. Doppa glaskanten försiktigt i saltet så att det fastnar. Eller håll glaset upp och ner och strö salt på kanten så det fastnar.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-02-27

Tillbehör och liknande recept:

Blanda drinkar och cocktails som ett proffs

Bli bartender för en kväll Ingredienser och annat du behöver för att göra en Zombie cocktail. Planera...

Tilltugg till cocktailparty

Tilltugg till cocktailfesten. Recept och tips. Om konsten att mingla, dricka drinkar och äta snittar...