Juice med apelsin, mango och päron

Introduktion och förberedelse

Färskpressad juice eller råsaft med färsk apelsin, mango och päron.

En god fruktsmoothie eller frukostjuice.

Varianter

  • Istället för färsk mango kan du ta frusen och sedan tinad mango i bitar.
  • Du kan ta med annan citrusfrukt som blodapelsin, clementin, pomelo, grapefrukt, citron, lime med mera.
  • Annat som passar att köra med i centrifugen är gurka, äpplen, kiwi, melon eller ananas.
  • På slutet kan man mixa med stavmixer och tillsätta bitar av banan banan, ananas, mango, spirulina, blåbär, jordgubbar, chiafrön eller cashewnötter.
  • När juicen är klar kan du tillsätta och blanda i mandelmjölk, matyoghurt, havremjölk, vanlig mjölk, filmjölk eller kokosmjölk likt en lassi.
  • Eller använda juicen till drinkar som Harvey Wallbanger, Tequila Sunrise, Paradise Cocktail eller alkoholfria drinkar som Nursery Fizz.

Att göra med apelsinskal som blir över

Du kan slänga skalen eller så kan du använda dem till apelsinmarmelad eller att sylta skal till kakor och desserter - speciellt om du köpt kravmärkta apelsiner. Tips är att lägga i frysen och laga till när du har en omgång.

1 stort glas juice med apelsin, mango och päron

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 0,5 mango eller 200 gram mangofruktkött
  • 2 päron

Tillagning

  1. Skala eller skär bort skalet av apelsinerna.
  2. Skär ut en halva av mangon. Skala och skär mangon i grova bitar.
  3. Klyfta och kärna ur päron.
  4. Kör frukten genom råsaftcentrifugen. Rör om och servera. Gott med is i.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 59 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-07

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.