Lassi med mango

Mangolassi. En god lassi med mango, yoghurt, apelsinjuice. Kryddad med kardemumma, ingefära, kanel och mynta.
En indisk smoothie. Kryddorna är valfria. Passar till indisk mat och speciellt kryddstarka rätter som currygrytor.
En stor sats som håller sig i kylen. Serveras helst kall och gärna med is.
Du kan halvera receptet om du önskar.
Om du köpt hel mango eller mango i bitar behöver du en stavmixer eller annan mixer för att mixa lassin.

8 stora glas lassi med mango

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 200 gram mango som puré eller tärnad (finns fryst) eller 1 färsk mango i tärningar
  • 1 liter naturell yoghurt
  • 0,5 liter apelsinjuice
  • 2 krm malt ingefära
  • 2 krm mald kanel
  • 2 krm mald kardemumma
  • 1 tsk torkad mynta
  • 3 msk socker

Tillagning

  1. Har du köpt färsk mango så skalar, delar och tärnar du den.
  2. Blanda mango, yoghurt och juice i en stor bunke. Mixa med stavmixer om du har hela bitar mango i. Alternativ är att köra mangotärningar i en matberedare och tillsätta en del av juicen samt mixa slätt. Blanda sedan med resten av ingredienserna i en stor skål.
  3. Ta lite av lassin i ett glas och blanda med kryddorna. Rör ut klumpar. Tillsätt sedan tillbaka till lassin och rör ut.
  4. Tillsätt socker och rör. Låt sockret lösa sig några minuter och rör någon gång.
  5. Häll upp lassin i en stor kanna eller två kannor.
  6. Servera direkt i glas med is. Eller ställ i kylen att bli kall.
  7. Garnera ev. med lite mynta eller kardemumma på toppen vid servering.
  8. Mangolassin håller sig några dagar i kylen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer