Lassi med färsk mango

Introduktion och förberedelse

Lassi med färsk eller fryst tärnad mango mixad med yoghurt och lite apelsinjuice. Kryddad med kardemumma, ingefära, kanel och mynta.

Min variant på indisk smoothie.

Passar till indisk mat och speciellt kryddstarka rätter som currygrytor.

En stor sats som håller sig i kylen. Serveras helst kall och gärna med is.

Du kan även halvera receptet om du önskar.

Om du köpt hel mango eller mango i bitar behöver du en stavmixer eller annan mixer för att mixa lassin.

Varianter

Ett glas och en kanna mangolassi.
Ett glas och en kanna mangolassi. Jag brukar strö över lite torkad mynta men det är valfritt. Man kan också ta färsk hackad mynta.

8 stora glas lassi med mango

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 200 gram mango som puré eller tärnad (finns fryst) eller 1 färsk mango i tärningar
  • 1 liter naturell yoghurt
  • 0,5 liter apelsinjuice
  • 2 krm malt ingefära
  • 2 krm mald kanel
  • 2 krm mald kardemumma
  • 1 tsk torkad mynta
  • 3 msk socker

Tillagning

  1. Har du köpt färsk mango så skalar, delar och tärnar du den.
  2. Blanda mango, yoghurt och juice i en stor bunke. Mixa med stavmixer om du har hela bitar mango i. Alternativ är att köra mangotärningar i en matberedare och tillsätta en del av juicen samt mixa slätt. Blanda sedan med resten av ingredienserna i en stor skål.
  3. Ta lite av lassin i ett glas och blanda med kryddorna. Rör ut klumpar. Tillsätt sedan tillbaka till lassin och rör ut.
  4. Tillsätt socker och rör. Låt sockret lösa sig några minuter och rör någon gång.
  5. Häll upp lassin i en stor kanna eller två kannor.
  6. Servera direkt i glas med is. Eller ställ i kylen att bli kall.
  7. Garnera ev. med lite mynta eller kardemumma på toppen vid servering.
  8. Mangolassin håller sig några dagar i kylen.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 29 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-25