Mangosalsa med tomat och avokado

Mangosalsa med tomat och avokado är gott och nyttigt tillbehör som sås och salsa till sallad, grillat och andra rätter.

Smaka av mangosalsan med salt, peppar och tabasco så att den blir så stark du önskar.

Välj mango som är mogen dvs mjuk och luktar sött. Avokadon ska också vara mogen och mjuk såklart. Välj gärna ekologiska tomater som har mer sötma och smak.

Mangosalsan kan förberedas innan och förvaras i kylen något dygn.

6 portioner mangosalsa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 mango
  • 2 avokados
  • 3 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 4 msk fin olivolja
  • 2 msk fin vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 droppar tabasco
  • 1 dl hackad bladpersilja eller färsk koriander

Tillagning

  1. Skala mangon med en potatisskalare.
  2. Ställ den på ända och skär av sidorna från den platta kärnan. Skär bort resten från kärnan och tärna allt fruktkött från mangon. Lägg i en skål.
  3. Dela avokado, sätt kniven i kärnan och knyck till så att den lossnar.
  4. Gröp ur avokadon med en stor sked. Skär avokado i tärningar. Lägg i skålen med mangon.
  5. Skölj och tärna tomater och lägg i skålen.
  6. Hacka rödlök och tillsätt den också.
  7. Plocka bladpersilja, skölj och hacka grovt. Tillsätt till skålen.
  8. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar samt tabasco. Smaka av.
  9. Mangosalsan är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept