Mangosalsa med tomat och avokado

Mangosalsa med tomat och avokado är gott och nyttigt tillbehör som sås och salsa till sallad, grillat och andra rätter.

Smaka av mangosalsan med salt, peppar och tabasco så att den blir så stark du önskar.

Välj mango som är mogen dvs mjuk och luktar sött. Avokadon ska också vara mogen och mjuk såklart. Välj gärna ekologiska tomater som har mer sötma och smak.

Mangosalsan kan förberedas innan och förvaras i kylen något dygn.

6 portioner mangosalsa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 mango
  • 2 avokados
  • 3 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 4 msk fin olivolja
  • 2 msk fin vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 droppar tabasco
  • 1 dl hackad bladpersilja eller färsk koriander

Tillagning

  1. Skala mangon med en potatisskalare.
  2. Ställ den på ända och skär av sidorna från den platta kärnan. Skär bort resten från kärnan och tärna allt fruktkött från mangon. Lägg i en skål.
  3. Dela avokado, sätt kniven i kärnan och knyck till så att den lossnar.
  4. Gröp ur avokadon med en stor sked. Skär avokado i tärningar. Lägg i skålen med mangon.
  5. Skölj och tärna tomater och lägg i skålen.
  6. Hacka rödlök och tillsätt den också.
  7. Plocka bladpersilja, skölj och hacka grovt. Tillsätt till skålen.
  8. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar samt tabasco. Smaka av.
  9. Mangosalsan är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer