Mangosalsa med tomat och avokado

Introduktion och förberedelse

Mangosalsa med tomat och avokado är ett gott och nyttigt tillbehör.

Serveringsförslag

Passar blandannat till grillad lax, kyckling, halloumi, kotlett, fläskfilé, pilgrimsmusslor med mera.

Varianter

  • Råris, matvete, klyftpotatis, blomkålsris, couscous och liknande passar att servera till salsan.
  • Smaka av mangosalsan med salt, peppar och tabasco så att den blir så stark du önskar.
  • Mangosalsan kan förberedas innan och förvaras i kylen något dygn.
  • Gillar du färsk koriander så kan du hacka det och ha i. Fryst koriander funkar också.
  • Annat grönt som passar i är hackad bladpersilja, salladslök och gräslök.

Val av mango

Välj mango som är mogen dvs mjuk och luktar sött. Avokadon ska också vara mogen och mjuk såklart.

Välj gärna ekologiska tomater som har mer sötma och smak.

6 portioner mangosalsa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 mango
  • 2 avokados
  • 3 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 4 msk fin olivolja
  • 2 msk fin vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 droppar tabasco eller valfri chili (valfritt)
  • 1 dl hackad bladpersilja eller färsk koriander (valfritt)

Tillagning

  1. Skala mangon med en potatisskalare.
  2. Ställ den på ända och skär av sidorna från den platta kärnan. Skär bort resten från kärnan och tärna allt fruktkött från mangon. Lägg i en skål.
  3. Dela avokado, sätt kniven i kärnan och knyck till så att den lossnar.
  4. Gröp ur avokadon med en stor sked. Skär avokado i tärningar. Lägg i skålen med mangon.
  5. Skölj och tärna tomater och lägg i skålen.
  6. Hacka rödlök och tillsätt den också.
  7. Plocka bladpersilja, skölj och hacka grovt. Tillsätt till skålen.
  8. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar samt tabasco. Smaka av.
  9. Mangosalsan är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4 (18 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 165 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-18