Mangomarmelad med kokos och chili
Mangomarmelad smaksatt med kokosflingor, chiliflakes och lime. Lättlagad med fryst mango och syltsocker.
Tillagning
- Pressa saften från limen.
- Mät upp mango, vatten, limesaft, chili samt kokosflingor i en tjockbottnad kastrull.
- Koka upp under omrörning samt koka på medelvärme i 6 minuter.
- Mixa med en stavmixer så att marmeladen blir så grov du vill ha den.
- Tillsätt syltsockret och koka i 3 minuter tills sockret löst sig.
- Fördela marmeladen i väl rengjorda burkar och sätt på lock. Låt svalna. När marmeladen svalnat så stelnar den och kan användas. Låt gärna stå i kylen något dygn att få smak.
- Förvara i svalt och mörkt. Öppnad burk förvaras i kylen.
Serveringsförslag
- Mangomarmeladen passar som vanlig marmelad på rostmackan, scones eller liknande.
- Passar även till dessertostar, ostbrickan eller osttallriken.
Varianter
- Kokosflingor samt chiliflakes är valfritt att ha i.
- Istället för fryst mango kan du såklart koka marmeladen med färsk mango.
Uppskattat näringsvärde per portion: 45 kcal