Mango Mojito
Mango Mojito är en läskande cocktail med mynta, rom, lime och socker som toppas med mangojuice.
En fruktig variant på vanlig mojito med mangojuice istället för sodavatten.
Tillagning
- Förbered sockerlag enligt länk ovan. Eller använd socker.
- Skölj limefrukten väl i ljummet vatten. Skär i små klyftor eller tärningar. Spara en klyfta till garnering.
- Lägg lime och sockerlag eller socker och i botten på glaset.
- Mortla någon minut med ett trubbigt föremål exempelvis en drinkmortel eller skaftet av en träslev mot botten på glaset.
- Tillsätt myntablad och mortla några sekunder till. Krossa inte för hårt då blir bladen beska. Spara 2-3 blad mynta till garnering.
- Tillsätt rom samt rör om.
- Tillsätt krossad is eller isbitar.
- Toppa med mangojuice upp till kanten på glaset.
- Rör om med en drinkpinne.
- Servera med sugrör och/eller drinkpinne.
- Garnera med några hela myntablad samt någon klyfta lime.
Val av glas
Serveras i högt highballglas eller liknande. Glasburk eller mule-mugg funkar också.
Varianter
- Utesluta rom eller ersätt med romessens för en alkoholfri variant.
- Kan även garneras med en skiva torkad citrus.
Du behöver
- Du behöver en iskrossare med vev att krossa is med. Det ska vara mycket krossad is - hela glaset helst. Alternativ är att ta isbitar och slåt sönder något i en ren kökshandduk eller lägga i en plastpåse och slå sönder mot bordskanten.
- Vidare är en drinkmortel i trä bra att krossa lime och mynta med. Alternativ är handdtaget på en träslev eller annat trubbigt föremål i trä.
- Gör gärna en sockerlag innan och ha kyld.
Uppskattat näringsvärde per portion: 153 kcal