Mango Mojito
Introduktion och förberedelse
Mango Mojito är en läskande cocktail med mynta, rom, lime och socker som toppas med mangojuice.
En fruktig variant på vanlig mojito med mangojuice istället för sodavatten.
Val av glas
Serveras i högt highballglas eller liknande. Glasburk eller mule-mugg funkar också.
Varianter
- Utesluta rom eller ersätt med romessens för en alkoholfri variant.
- Kan även garneras med en skiva torkad citrus.
Du behöver
- Du behöver en iskrossare med vev att krossa is med. Det ska vara mycket krossad is - hela glaset helst. Alternativ är att ta isbitar och slåt sönder något i en ren kökshandduk eller lägga i en plastpåse och slå sönder mot bordskanten.
- Vidare är en drinkmortel i trä bra att krossa lime och mynta med. Alternativ är handdtaget på en träslev eller annat trubbigt föremål i trä.
- Gör gärna en sockerlag innan och ha kyld.

Tillagning
- Förbered sockerlag enligt länk ovan. Eller använd socker.
- Skölj limefrukten väl i ljummet vatten. Skär i små klyftor eller tärningar. Spara en klyfta till garnering.
- Lägg lime och sockerlag eller socker och i botten på glaset.
- Mortla någon minut med ett trubbigt föremål exempelvis en drinkmortel eller skaftet av en träslev mot botten på glaset.
- Tillsätt myntablad och mortla några sekunder till. Krossa inte för hårt då blir bladen beska. Spara 2-3 blad mynta till garnering.
- Tillsätt rom samt rör om.
- Tillsätt krossad is eller isbitar.
- Toppa med mangojuice upp till kanten på glaset.
- Rör om med en drinkpinne.
- Servera med sugrör och/eller drinkpinne.
- Garnera med några hela myntablad samt någon klyfta lime.
Uppskattat näringsvärde per portion: 153 kcal