Texmexfärs
Stekt köttfärs smaksatt med paprika, spiskummin, chili, vitlök och oregano.
Tillagning
- Fräs nötfärsen i olivoljan på högsta värme. Rör om då och då.
- Skala och pressa vitlöken och tillsätt den. Rör om.
- Tillsätt citronsaft, spiskummin, paprikapulver, oregano och fräs i några minuter.
- Smaka av texmexfärsen med tabasco, salt och ev. mer kryddor samt ev. färsk hackad koriander och svartpeppar.
Serveringsförslag
- Färsen passar till texmexbuffé att fylla i tortillas och tacoskal.
- Gott att garnera med hackad färsk koriander eller hackad persilja. Det finns även frysta hackad koriander man kan ha i några tsk av.
Tips
- Istället för egen kryddor kan du ta en färdig kryddpåse texmexkrydda eller tacokrydda.
- Gillar du het färsk så kan du ha i lite rökt ancho-chili krydda, chiliflakes, sriracha sås, färsk hackad chili, torkad upp-blött hackad chili som Morita eller olika chilis du gillar.
- Man kan också toppa nachos med texmexfärs och riven ost och gratinera eller mikra. Då kan du också ha i en dl chilisås (ketchupvarianten) i färsen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 269 kcal