Texmexfärs

Introduktion och förberedelse

Stekt köttfärs smaksatt med paprika, spiskummin, chili, vitlök och oregano. Eller använd en färdig kryddpåse texmexkrydda eller tacokrydda.

Färsen passar till texmexbuffé att fylla i tortillas och tacoskal.

Gott att garnera med hackad färsk koriander eller hackad persilja. Det finns även frysta hackad koriander man kan ha i några tsk av.

Gillar du het färsk så kan du ha i lite rökt ancho-chili krydda, chiliflakes, sriracha sås, färsk hackad chili, torkad upp-blött hackad chili som Morita eller olika chilis du gillar.

Man kan också toppa nachos med texmexfärs och riven ost och gratinera eller mikra. Då kan du också ha i en dl chilisås (ketchupvarianten) i färsen.

4 portioner texmexfärs

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram nötfärs
  • 3 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 5 droppar tabasco eller chili efter smak
  • 2 msk citronsaft (valfritt)
  • 3 msk hackad färsk koriander (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Fräs nötfärsen i olivoljan på högsta värme. Rör om då och då.
  2. Skala och pressa vitlöken och tillsätt den. Rör om.
  3. Tillsätt citronsaft, spiskummin, paprikapulver, oregano och fräs i några minuter.
  4. Smaka av texmexfärsen med tabasco, salt och ev. mer kryddor samt ev. färsk hackad koriander och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 269 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-09