Chili med choklad
En variant på chili con carne smaksatt med mörk choklad som ger en extra fyllig smak. Du kan laga med nötfärs eller blandfärs.
Tillagning
- Börja med att bryna färsen hälften i taget i en stekpanna i matolja. Salta och peppra efterhand.
- Lägg över i en stor kastrull.
- Skala löken och hacka den.
- Skala vitlök och finhacka den.
- Fräs lök och vitlök i stekpannan i lite olja och lägg över med köttet.
- Skölj och finhacka chilifrukterna och lägg i grytan.
- Tillsätt tomatpuré, vatten, vinäger och tomater. Rör om och låt småputtra under lock i 10 minuter.
- Skölj och tärna paprika samt tillsätt i grytan.
- Rensa och grovhacka svampen samt tillsätt den.
- Låt koka i ytterligare 10 minuter.
- Tillsätt bönor och mörk choklad. Rör om och koka några minuter.
- Skölj och strimla salladslök eller purjolöken samt tillsätt den. Koka upp.
- Smaka av chilin med salt, vinäger, socker samt tomatpuré. Samt ev. mer chili om du önskar.
- Servera med önskade tillbehör som matyoghurt, grönsallad, ris och ev. gott bröd.
Serveringsförslag
- Chilin kan serveras med enbart bröd samt ev. rörd matyoghurt naturell.
- Gott till är också kokt ris samt grönsallad.
Tips
Godast blir chilin med hemkokta bönor - koka gärna ett paket bönor dagen innan och spara det som blir över i påsar i frysen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 359 kcal