Pannbiffar med lök
Laga och stek klassiska pannbiffar. Här med förslag på tillbehör.
Tillagning
- STEKT LÖK: Skala och skiva löken tunt.
- Stek löken på medelvärme i smör ca 20 minuter tills den är mjuk. Sockra (0,5 tsk) och salta löken lite.
- PANNBIFFAR: Laga under tiden pannbiffarna: Skala och hacka eller råriv en lök fint. Lägg i en bunke.
- Blanda i ströbröd, ägg, mjölk, fond och kryddor.
- Blanda i köttfärsen.
- Stek ett prov i smör. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
- Forma små platta pannbiffar och bryn i smör ca 3 minuter på varje sida.
- Låt eftersteka ca 5 minuter under lock eller folie eller i ugnen på 175 grader så att biffarna blir genomstekta.
- Lägg upp pannbiffarna på fat efter hand och när du stekt
- Lägg i löken i pannan med pannbiffarna, höj värmen och slå på 1 dl vatten.
- Ta upp biffar och lägg på fat eller tallrik. Toppa med löken.
- Koka ihop skyn någon minut. Smaksätt skyn med lite salt, vitpeppar samt någon tsk soja.
- Häll skyn över lök och pannbiffar vid servering.
- Servera pannbiffarna med kokt potatis. Saltgurka och lingon passar också till.
Serveringsförslag
- Servera med stekt lök, skysås, kokt potatis och pressgurka eller inlagd saltgurka.
- Vidare passar lingon och en god sallad till.
- Istället för skysås kan du tillsätta grädde för gräddsås.
Uppskattat näringsvärde per portion: 480 kcal