Pannbiffar med lök
Introduktion och förberedelse
Laga och stek klassiska pannbiffar och servera med stekt lök, skysås, kokt potatis och pressgurka eller inlagd saltgurka.
Vidare passar lingon och en god sallad till.

Tillagning
- STEKT LÖK: Skala och skiva löken tunt.
- Stek löken på medelvärme i smör ca 20 minuter tills den är mjuk. Sockra (0,5 tsk) och salta löken lite.
- PANNBIFFAR: Laga under tiden pannbiffarna: Skala och hacka eller råriv en lök fint. Lägg i en bunke.
- Blanda i ströbröd, ägg, mjölk, fond och kryddor.
- Blanda i köttfärsen.
- Stek ett prov i smör. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
- Forma små platta pannbiffar och bryn i smör ca 3 minuter på varje sida.
- Låt eftersteka ca 5 minuter under lock eller folie eller i ugnen på 175 grader så att biffarna blir genomstekta.
- Lägg upp pannbiffarna på fat efter hand och när du stekt
- Lägg i löken i pannan med pannbiffarna, höj värmen och slå på 1 dl vatten.
- Ta upp biffar och lägg på fat eller tallrik. Toppa med löken.
- Koka ihop skyn någon minut. Smaksätt skyn med lite salt, vitpeppar samt någon tsk soja.
- Häll skyn över lök och pannbiffar vid servering.
- Servera pannbiffarna med kokt potatis. Saltgurka och lingon passar också till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 480 kcal