Pannbiffar med lök

Laga och stek klassiska pannbiffar och servera med stekt lök, skysås, kokt potatis och pressgurka eller inlagd saltgurka. Lingon kan man också ha till.

En god sallad passar också till.

4 portioner pannbiff med lök

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 tsk flytande kalvbuljong
  • 0,5 tsk mald kryddpeppar
  • 1 tsk torkad mald ingefära
  • 0,5 gul lök - råriven eller finhackad
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3,5 gula lökar att steka till
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 4 port kokt potatis (valfritt)
  • 4 saltgurkor (valfritt)

Tillagning

  1. Skala och skiva löken tunt.
  2. Stek löken på medelvärme i smör ca 20 minuter tills den är mjuk. Sockra (0,5 tsk) och salta löken lite.
  3. Laga under tiden pannbiffarna: Skala och hacka eller råriv en lök fint. Lägg i en bunke.
  4. Blanda i ströbröd, ägg, mjölk, fond och kryddor.
  5. Blanda i köttfärsen.
  6. Stek ett prov i smör. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
  7. Forma små platta pannbiffar och bryn i smör ca 3 minuter på varje sida.
  8. Låt eftersteka ca 5 minuter under lock eller folie eller i ugnen på 175 grader så att biffarna blir genomstekta.
  9. Lägg upp pannbiffarna på fat efter hand och när du stekt
  10. Lägg i löken i pannan med pannbiffarna, höj värmen och slå på 1 dl vatten.
  11. Ta upp biffar och lägg på fat eller tallrik. Toppa med löken.
  12. Koka ihop skyn någon minut. Smaksätt skyn med lite salt, vitpeppar samt någon tsk soja.
  13. Häll skyn över lök och pannbiffar vid servering.
  14. Servera pannbiffarna med kokt potatis. Saltgurka och lingon passar också till.
E-mail
Medel: 3.7 (10 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-09-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.