Asiatisk glaze

Introduktion och förberedelse för tillagning

Asiatisk glaze med chili, ingefära, vitlök, lime, sesamolja, ljus soja och lite honung är en slags marinad att pensla samt marinera grillat som ex. kycklingfilé, grönsaker, spett, fläskfilé eller fisk som lax.

4 portioner asiatisk glace

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt eller 1,5 tsk chiliflakes
  • 2 msk färsk hackad ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl vegetabilisk olja ex. solrosolja eller rapsolja
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 dl japansk ljus soja
  • 1 tsk honung
  • 3 msk limesaft

Tillagning

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Lägg i en skål.
  2. Skala och finhacka ingefära och lägg med chilin.
  3. Skala och pressa i vitlöken.
  4. Blanda olja, sesamolja, soja, honung samt limesaft till en jämn glace. Glacen är klar att användas att pensla på vid grillning och/eller att marinera kött eller grönsaker i.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-02-25

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.