Asiatisk glaze

Introduktion och förberedelse

Asiatisk glaze med chili, ingefära, vitlök, lime, sesamolja, ljus soja och lite honung.

En slags marinad att pensla samt marinera grillat som ex. kycklingfilé, grönsaker, spett, fläskfilé eller fisk som lax.

4 portioner asiatisk glace

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt eller 1,5 tsk chiliflakes
  • 2 msk färsk hackad ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl vegetabilisk olja ex. solrosolja eller rapsolja
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 dl japansk ljus soja
  • 1 tsk honung
  • 3 msk limesaft

Tillagning

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Lägg i en skål.
  2. Skala och finhacka ingefära och lägg med chilin.
  3. Skala och pressa i vitlöken.
  4. Blanda olja, sesamolja, soja, honung samt limesaft till en jämn glace. Glacen är klar att användas att pensla på vid grillning och/eller att marinera kött eller grönsaker i.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 22 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-28

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.