Asiatisk glaze

Introduktion och förberedelse

Asiatisk glaze med chili, ingefära, vitlök, lime, sesamolja, ljus soja och lite honung.

En slags marinad att pensla samt marinera grillat som ex. kycklingfilé, grönsaker, spett, fläskfilé eller fisk som lax.

4 portioner asiatisk glace

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt eller 1,5 tsk chiliflakes
  • 2 msk färsk hackad ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl vegetabilisk olja ex. solrosolja eller rapsolja
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 dl japansk ljus soja
  • 1 tsk honung
  • 3 msk limesaft

Tillagning

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Lägg i en skål.
  2. Skala och finhacka ingefära och lägg med chilin.
  3. Skala och pressa i vitlöken.
  4. Blanda olja, sesamolja, soja, honung samt limesaft till en jämn glace. Glacen är klar att användas att pensla på vid grillning och/eller att marinera kött eller grönsaker i.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 133 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-10

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept