Kycklingfilé med asiatisk glaze
Kycklingfilé med asiatisk glaze smaksatt med chili, ingefära, lime, soja, vitlök och sesamolja.
Gott till buffé eller huvudrätt till vardags eller fest.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryn eller grilla kycklingfiléerna i olja och smör i en stekpanna på båda sidor så att de får färg i ca 5 minuter. Lägg över dem i en ugnsform och stek i 20 minuter i mitten av ugnen. Gör under tiden glacen.
- Asiatisk glace: dela, kärna ur och finhacka chilin. Lägg i en skål.
- Skala och finhacka ingefära och lägg med chilin.
- Skala och pressa i vitlöken.
- Blanda olja, sesamolja, soja, honung samt limesaft till en jämn glace. Glacen är klar att användas att pensla på vid grillning och/eller att marinera kött eller grönsaker i.
- Ta ut kycklingen och låt den svalna i några minuter.
- Skär upp filéerna i ca 1 cm tjocka skivor (skär mot köttfibrerna) samt lägg tillbaks i fatet.
- Ös över hälften av glacen och servera resterande glace i en skål bredvid för de som önskar mer smak och hetta. Garnera ev. med grovhackad färsk koriander eller bladpersilja.
Uppskattat näringsvärde per portion: 472 kcal