Kycklingmarinad

4 portioner kycklingmarinad marinad till kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung

Tillagning

  1. Blanda kycklingmarinaden i en skål.
  2. Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig.
  3. Nu kan du tillaga kycklingen i ugnen eller på grillen eller låta kycklingen stå och marinera i kylen från någon timme till något dygn.
Trä den marinerade kycklingen på spett så är den lättare att hantera på grillen
Trä den marinerade kycklingen på spett så är den lättare att hantera på grillen

Passar till

Kycklingfilé, kycklinglårfilé, hel kyckling, kycklingklubbor, kycklingvingar eller kycklingdelar från en styckad kyckling.

Varianter

Du kan såklart ha andra kryddor i kycklingmarinaden - några förslag jag tycker passar att variera med är något av följande:

  • 1 tsk paprikapulver - milt, starkt eller rökt paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk garam masala eller curry
  • 2 msk tandoori pasta
  • 2 msk ostronsås
E-mail
Medel: 4.1 (54 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 75 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-25