Kycklingmarinad
En god och smakrik marinad till all slags kyckling men även kalkon, ljust kött som fläskfilé, karré och liknande.
Tillagning
- Blanda kycklingmarinaden i en skål.
- Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig.
- Nu kan du tillaga kycklingen i ugnen eller på grillen eller låta kycklingen stå och marinera i kylen från någon timme till något dygn.
Passar till
Kycklingfilé, kycklinglårfilé, hel kyckling, kycklingklubbor, kycklingvingar eller kycklingdelar från en styckad kyckling.
Varianter
Du kan såklart ha andra kryddor i kycklingmarinaden - några förslag jag tycker passar att variera med är något av följande:
- 1 tsk paprikapulver - milt, starkt eller rökt paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk garam masala eller curry
- 2 msk tandoori pasta
- 2 msk ostronsås
Uppskattat näringsvärde per portion: 75 kcal