Kycklingmarinad

Introduktion och förberedelse

En god och smakrik marinad till all slags kyckling som kycklingfilé, kycklinglårfilé, hel kyckling, kycklingklubbor, kycklingvingar eller kycklingdelar från en styckad kyckling.

Du kan såklart ha andra kryddor i kycklingmarinaden ex. 1 tsk paprikapulver; eller 1 tsk spiskummin; eller 1 msk garam masala; eller 2 msk tandoori pasta; 2 msk ostronsås osv.

4 portioner kycklingmarinad marinad till kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung

Tillagning

  1. Blanda kycklingmarinaden i en skål.
  2. Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig.
  3. Nu kan du tillaga kycklingen i ugnen eller på grillen eller låta kycklingen stå och marinera i kylen från någon timme till något dygn.
E-mail
Medel: 4.1 (46 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-11

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.