Seitan Ribs

Veganska och vegetariska marinerade "revbensspjäll" av Seitan - vetegluten med soja, färsk ingefära, sesamolja, sesamfrön, chili, vitlök, socker och risvinäger.
Grilla eller stek gärna grönsaker till också samt pensla dem med marinaden. Gott är ex. vårlök, paprika, zucchini, svamp eller aubergine.
Seitan ribs kan grillas, stekas eller ugnsgrillas.
Servera med valfria tillbehör som förslagsvis grillade grönsaker, kimchi (koreansk surkål) och jasminris.

3 portioner Seitan Ribs

  • Förberedelse: 1 tim 45 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • Seitan ribs: 2 dl vetegluten
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 dl ljus japansk soja
  • Marinad: 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl ljus japansk soja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 4 msk färsk hackad ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk strösocker eller farinsocker
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk risvinäger
  • 4 msk sesamfrön

Tillagning

  1. Seitan Ribs: värm hälften av vattnet och lös upp halva grönsaksbuljongtärningen. Tillsätt resterande kallt vatten samt sojan. Låt svalna.
  2. Blanda vetegluten och vetemjöl i en bunke.
  3. Tillsätt buljongen och rör ihop till en deg med en gaffel. Knåda degen i 5 minuter. Tillsätt ev. lite mer vetegluten om degen är för klibbig.
  4. Låt degen vila i 20 minuter.
  5. Blanda kinesisk soja, japansk soja, chiliflakes, pressad vitlök, färsk hackad ingefära, socker, sesamolja och risvinäger i en kastrull och koka upp. Rör tills sockret löst sig.
  6. Häll upp i en skål och låt svalna.
  7. Rosta sesamfröna i en stekpanna tills de börjar knäppa.
  8. Tillsätt sesamfröna till marinaden. Låt stå.
  9. Koka upp 1,5 liter vatten och tillsätt resten av grönsaksbuljongen.
  10. Forma seitan-degen till två avlånga rektanglar ca 2 cm tjocka.
  11. Sjud seitan-degen i buljongen i 30 minuter.
  12. Ta upp seitan-degen, skär den i ca 2 cm breda skivor och lägg i en skål med marinaden. Vänd runt. Ställ i kylen minst en timme eller över natten.
  13. Vid servering så grillar, steker eller ugnsgrillar du seitan ribsen några minuter runt om tills de fått färg. Pensla med marinaden och servera med valfria tillbehör som förslagsvis grillade grönsaker, kimchi (koreansk surkål) och jasminris.
E-mail
Inga röster än

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer