Lammfilé i hoisinsås
Lammfilé i Hoisinsås med svamp, salladslök och jordnötssås samt thairis.
Hoisinsås är en kinesisk sötsur plommonsås som ger mycket god smak åt lammköttet.
Ett recept på lammfilé på asiatiskt vis.
Tillagning
- Skär bort den stora synliga hinnan på lammfilén.
- Marinera i hoisinsås i cirka 2 timmar.
- Koka ihop jordnötssmör, vatten, kokosmjölk, chilisås och currypasta. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra en halvtimme.
- Koka ris. Gärna klibbigt asiatiskt.
- Rensa och skär svamp i grova bitar. Rensa, skölj och strimla salladslökarna.
- Bryn filéerna ca 1-2 minuter på varje sida och sätt in i ugnen på 175 grader från 4 minuter upp till 10 minuter, beroende på storlek och vilken stekgrad man vill ha. Använd gärna en stektermometer. Vid 55 grader är filén rosa och fin. Låt köttet vila några minuter övertäckt med folie.
- Bryn svamp och lök i smör. Tillsätt sojan.
- Skär upp filéerna i sneda skivor.
- Häll sås på tallriken, forma ris i en skål av portionsstorlek och lägg på såsen.
- Toppa med filé, svamp och lök.
- Droppa lite någon msk hoisinsås runt om och servera med ris.
Serveringsförslag
Gott med kokt ris som thairis eller jasminris till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 355 kcal