Lammfilé i hoisinsås

Lammfilé i Hoisinsås med svamp, vårlök och jordnötssås samt thairis. Hoisinsås är en kinesisk sötsur plommonsås som ger mycket god smak åt det mesta.
Ett recept på lammfilé på asiatiskt vis.

4 portioner lammfilé i hoisinsås

  • Förberedelse: 2 tim
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 2 tim 30 min

Ingredienser

  • 8 innerlammfiléer eller 3-4 ytterlammfiléer, räkna ca 140 gram per portion
  • 2 dl hoisinsås
  • 12 champinjoner eller motsvarande ostronskivling eller fältchampinjon
  • 2 msk smör
  • 2 msk ljus soja
  • 2 dl jordnötssmör (crunchy)
  • 2 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk röd thaicurrypasta
  • 3 vårlökar

Tillagning

  1. Skär bort den stora synliga hinnan på lammfilén.
  2. Marinera i hoisinsås i cirka 2 timmar.
  3. Koka ihop jordnötssmör, vatten, kokosmjölk, chilisås och currypasta. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra en halvtimme.
  4. Koka ris. Gärna klibbigt asiatiskt.
  5. Rensa och skär svamp i grova bitar. Rensa, skölj och strimla vårlöken.
  6. Bryn filéerna ca 1-2 minuter på varje sida och sätt in i ugnen på 175 grader från 4 minuter upp till 10 minuter, beroende på storlek och vilken stekgrad man vill ha. Använd gärna en stektermometer. Vid 55 grader är filén rosa och fin. Låt köttet vila några minuter övertäckt med folie.
  7. Bryn svamp och lök i smör. Tillsätt sojan.
  8. Skär upp filéerna i sneda skivor.
  9. Häll sås på tallriken, forma ris i en skål av portionsstorlek och lägg på såsen.
  10. Toppa med filé, svamp och lök.
  11. Droppa lite någon msk hoisinsås runt om och servera med ris.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer