Kokta sockerärtor

Introduktion och förberedelse

Sockerärtor är lätt att laga, gott, snabbt och fullt med nyttigheter. Passar till det mesta. Laga färska eller frysta sockerärtor på samma vis.

Frysta sockerärtor behöver ej tinas utan läggs direkt i kokande vatten.

Du kan koka ärtorna i vatten på spisen i en kastrull eller tillagas i mikron på full effekt i 2-3 minuter i en skål med några msk vatten i botten.

Serveringsförslag

  • Vänd runt de varma sockerärtorna i en msk smör eller olivolja, något halvt krm salt och vitpeppar.
  • Smaksätt dem på asiatiskt vis med soja som dessa vaxbönor.
  • Toppa med mer ingredienser till ett lyxigt salladstillbehör. Ett gott förslag är olivolja, smulad fetaost och svarta kalamata oliver som på bilden.
  • Koka och kombinera med andra kokta grönsaker till ett gott tillbehör.

4 port kokta sockerärtor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 300 gram sockerärtor, frysta eller färska

Tillagning

  1. I KASTRULL: Koka upp en liter vatten i en kastrull.
  2. Tillsätt sockerärtorna. De kan vara frysta eller färska. Koka upp och sätt åt sidan i 2 minuter.
  3. Häll av sockerärtorna och servera dem.
E-mail
Medel: 0 (0 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-04

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.