Kokta sockerärtor

Introduktion och förberedelse

Sockerärtor är lätt att laga, gott, snabbt och fullt med nyttigheter. Passar till det mesta. Laga färska eller frysta sockerärtor på samma vis.

Frysta sockerärtor behöver ej tinas utan läggs direkt i kokande vatten.

Du kan koka ärtorna i vatten på spisen i en kastrull eller tillagas i mikron på full effekt i 2-3 minuter i en skål med några msk vatten i botten.

Serveringsförslag

  • Vänd runt de varma sockerärtorna i en msk smör eller olivolja, något halvt krm salt och vitpeppar.
  • Smaksätt dem på asiatiskt vis med soja som dessa vaxbönor.
  • Toppa med mer ingredienser till ett lyxigt salladstillbehör. Ett gott förslag är olivolja, smulad fetaost och svarta kalamata oliver som på bilden.
  • Koka och kombinera med andra kokta grönsaker till ett gott tillbehör.

4 port kokta sockerärtor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 300 gram sockerärtor, frysta eller färska

Tillagning

  1. I KASTRULL: Koka upp en liter vatten i en kastrull.
  2. Tillsätt sockerärtorna. De kan vara frysta eller färska. Koka upp och sätt åt sidan i 2 minuter.
  3. Häll av sockerärtorna och servera dem.
E-mail
Medel: 0 (0 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-04

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer